La pândă pe lângă trecerile la nivel cu calea ferată

> Obiectivele acţiunii au fost prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti, prin impunerea respectării normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice

 Ziua de miercuri a fost una de pândă pentru poliţiştii suceveni pe lângă trecerile la nivel cu calea ferată, în căutarea şoferilor prea grăbiţi când traversează cu maşinile astfel de zone. O armată de poliţişti a plecat pe urmele acestora, fiind vorba despre lucrători din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Suceava şi poliţişti rutieri din cadrul formaţiunilor de la nivelul subunităţilor de poliţie, împreună cu angajaţii din cadrul Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava. Conform datelor obţinute de la IPJ Suceava, acţiunile au fost derulate pe traseul DN2 Suceava – Dărmăneşti – DJ 178A Todireşti – Comăneşti – Pârteşti – DJ 178 – Botoşana, pe traseul DN 17 – Suceava – DJ 209D – Stroieşti, pe traseul DJ 208A Suceava – Bosanci – Vereşti – Liteni – Văratic, pe traseul municipiul Vatra Dornei – DN 17 – limită de judeţ şi a comunelor arondate, pe traseul DN 17 – Vama, în zona trecerii la nivel cu calea ferată pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc şi între Sadova şi Pojorâta, pe traseul DN 17 Păltinoasa – Gura Humorului – Frasin şi pe DN 2E Capu Codrului – Cacica, pe traseul municipiul Fălticeni – DJ 208 – DJ 208E – Preuteşti – Dolhasca, pe traseul DN 17A Rădăuţi – Dorneşti şi pe DN 2H Milişăuţi, pe traseul DN 2 Slobozia – Grăniceşti (pasajele de cale ferată) şi pe traseul DN 2H – DN 2E Vicovu de Sus (pasajele de cale ferată).

Obiectivele acţiunii au fost prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti, prin impunerea respectării normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice; sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulaţie instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată; conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la respectarea legislaţiei în domeniu.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale şi au fost suspendate trei permise de conducere. Având în vedere gravitatea evenimentelor înregistrate, poliţiştii recomandă tuturor şoferilor „să respecte legislaţia rutieră şi să execute trecerile la nivel cu calea ferată cu maximă atenţie şi responsabilitate. Diminuaţi volumul sistemelor audio când ajungeţi în preajma trecerilor şi asiguraţi-vă temeinic“ se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: