În prima jumătate a anului

Numărul incendiilor în pădurile de stat, în creştere

Numărul incendiilor produse în pădurile de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a crescut în prima jumătate a anului, depăşind numărul total al incendiilor de pădure înregistrate pe parcursul anului trecut. Astfel, în primul semestru din acest an s-au înregistrat 199 de incendii în pădurile de stat administrate de Romsilva, în timp ce anul trecut au fost înregistrate în fondul forestier proprietatea statului 135 de incendii, care au afectat 452,9 ha.

Condiţiile climatice din lunile martie şi aprilie au favorizat producerea incendiilor în suprafeţele de fond forestier, numărul incendiilor produse în primul semestru al anului depăşind astfel media perioadei similare a ultimilor ani. Cele mai multe incendii de pădure au avut drept cauză propagarea focului din terenurile limitrofe fondului forestier aflat în proprietatea publică a statului.

În total, suprafaţa afectată de incendii pe primele şase luni ale anului, în pădurile de stat, a fost de 1.048,8 ha, inclusiv 73,7 ha regenerate recent, fiind distruşi 28.720 de puieţi forestieri plantaţi în cursul recentelor campanii de împăduriri.

Cele mai multe incendii au fost înregistrate în judeţul Gorj, 56 de la începutul anului, urmat de Mehedinţi, cu 30 de incendii, şi Alba, cu 23 de incendii. Cele mai întinse suprafeţe afectate, cumulate, s-au înregistrat în judeţele Gorj, cu 443,5 ha, Mehedinţi, cu 177,7 ha, şi Hunedoara, cu 150,6 ha.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva recomandă cetăţenilor care îşi petrec timpul liber în zone limitrofe pădurilor sau care fac drumeţii prin zone împădurite să supravegheze focul, iar la plecare, să verifice cu atenţie stingerea acestuia.

Precizăm că angajaţii Romsilva monitorizează fondul forestier administrat, prevenind izbucnirea incendiilor prin patrule în zonele cu vulnerabilitate, şi amplasează panouri avertizoare la limita pădurilor şi de-a lungul traseelor turistice.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului.

(Biroul de Presă al RNP – Romsilva)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: