PSD Suceava acuză că primarul Ion Lungu ia decizii „la nervi”:

Ion Lungu şi PNL continuă războiul împotriva Sucevei şi a sucevenilor

Organizaţia Municipală PSD Suceava consideră că primarul Ion Lungu i-a decizii la nervi şi că mutarea grădiniţei din cartierul Obcini în Iţcani este o asemenea decizie, apreciind că acesta continuă războiul împotriva Sucevei şi a sucevenilor după majorările de taxe la salubritate şi creşterea preţului gigacaloriei.

Vă prezentăm integral comunicatul de presă semnat de preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir.

„În această vară, Ion Lungu şi PNL, le-au făcut cadou sucevenilor creşterea taxei pentru salubritate cu 80%, de la 5 la 9 lei/persoană/lună, dar şi creşterea preţului gigacaloriei cu 35%, de la 178 la 240 lei/Gcal. Bonus pentru locuitorii din Cartierul Obcini, în plină criză de nervi în timpul şedinţei de Consiliu Local din 31.08.2017, Ion Lungu şi PNL ameninţau cu mutarea grădiniţei ce urma să se construiască în Obcini în cartierul Iţcani. Au vreo importanţă criterii precum: natalitatea, numărul de copii, media de vârstă pe fiecare cartier sau deciziile se iau în funcţie de crizele de nervi pe care, în ultimul timp, Ion Lungu nu şi-i mai poate stăpâni?

Insistenţa Primarului Ion Lungu şi a consilierilor PNL privind construirea grădiniţei din Obcini în curtea Şcolii Generale nr. 9, indică deja un interes ascuns şi alte jocuri de culise, în niciun caz preocuparea pentru nevoile comunităţii. Nu credem că nivelul de superficialitate a ajuns atât de mare încât nu s-a găsit nicio altă soluţie pentru această problemă. A analizat Ion Lungu şi alte variante? De ce nu a organizat un Referendum în Cartierul Obcini, pentru a înţelege nevoile şi dorinţele reale ale cetăţenilor?

Situaţia este cu atât mai absurdă cu cât din nou consilierii PSD sunt acuzaţi că blochează dezvoltarea oraşului cu voturi politice şi că se dorea „binele comunităţii”, când de fapt societatea civilă şi-a exprimat foarte clar poziţia. Noi nu am mai văzut niciodată elevi, inclusivi olimpici, să participe la o şedinţă de consiliu local şi să dovedească un asemenea spirit civic. Cu 11 voturi pentru, 3 abţineri şi 8 împotrivă, acest proiect de hotărâre nu a avut nici măcar majoritate simplă (se pare că Ion Lungu a pierdut majoritatea în Consiliul Local), dar domnul Lungu s-a supărat pe copiii din Obcini şi mută acum grădiniţa în Iţcani, ca şi cum oraşul este al lui.

Cartierul Obcini are nevoie în continuare de grădiniţă, dar una realizată în condiţii de legalitate, care să respecte normele europene de 20 mp pentru fiecare copil preşcolar şi pentru care beneficiile sunt mai mari decât costurile. Un singur lucru este clar: pe Ion Lungu nu-l interesează sucevenii şi nu-l ating cartonaşele roşii date de comunitate. Mereu va găsi o scuză pentru impotenţa a peste 14 ani de conducere a administraţiei locale şi, dacă o poate pune pe seama opoziţiei politice, o va face.

În timp ce Ion Lungu şi PNL sunt în război cu Sucevenii, noi, Consilierii Locali PSD şi Organizaţia Municipală PSD Suceava, vom face «Totul pentru Suceava»!” Semnează Dan Cuşnir, Preşedinte Organizaţia Municipală PSD Suceava, Totul pentru Suceava!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: