Şcheia a fost decretată „zonă specială de siguranţă publică”

> Măsura este în vigoare pe o perioadă de 30 de zile > O armată de oameni ai legii va încerca să readucă normalitatea în localitate

Autorităţile judeţului au decretat localitatea Şcheia ca „zonă specială de siguranţă publică”. O măsură intrată în vigoare pe data de 28 august şi care este valabilă timp de 30 de zile. Anunţul a fost făcut ieri de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi.

 Astfel, o întreagă armată de poliţişti va încerca readucerea siguranţei în localitate, după ce nivelul infracţionalităţii a cunoscut o creştere îngrijorătoare. Forţele de ordine din zonă au primit o suplimentare semnificativă şi, doar pe parcursul zilei de ieri, nu mai puţin de 28 de angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au putut fi observaţi în patrulare pe raza localităţii, operând inclusiv opriri în traficul rutier şi legitimări de persoane. Ceea ce se va întâmpla, zilnic, şi de acum încolo.

Situaţia trebuie să se remedieze până la începutul lunii octombrie

Numărul mare al infracţiunilor comise în Şcheia i-a dus la exasperare pe locuitori, care de câteva ori au încercat să-şi facă singuri dreptate, iar apoi au organizat mai multe acţiuni de protest. L-a începutul acestui an, autorităţile au luat unele măsuri speciale, care, din fericire, au dus la o scădere a faptelor ilegale înregistrate şi lucrurile păreau că s-au întors la normalitate. Doar că odată ce măsurile au încetat, s-a cunoscut o reactivare a infracţionalităţii, în special a faptelor comise de minori care, din păcate, conform legislaţiei actuale, cu greu pot fi trimişi în spatele gratiilor, fapt cunoscut şi de ei…

 Trezindu-se din nou pe cap cu o mulţime de plângeri din partea localnicilor, conducerea Instituţiei Prefectului a luat decizia instituirii zonei speciale de siguranţă publică pe parcursul a 30 de zile. La finele perioadei, potrivit prefectului Mirela Adomnicăi, „situaţia remediată va fi preluată de poliţiştii locali, iar un ajutor suplimentar va veni şi din partea sistemului de supraveghere video, ce cuprinde 28 de camere, sistem care până atunci va fi instalat şi funcţional”.

Tocmai de aceea, zilele acestea are loc concursul pentru desemnarea şefului Poliţiei Locale Şcheia, iar pe 3-4 octombrie va avea loc concursul pentru ocuparea celorlalte zece locuri din structura de ordine, aprobate de administraţia locală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: