La iarnă

130 de utilaje de deszăpezire vor asigura circulaţia maşinilor în condiţii optime pe drumurile naţionale ce traversează judeţul

> Activitatea acestora, cât şi asigurarea necesarului de material antiderapant, până atunci, intră de astăzi în grija unui specialist care va lucra pro bono pentru Prefectură

 Traficul rutier în condiţii optime pe drumurile naţionale care traversează judeţul va fi asigurat, în perioada sezonului rece, de intervenţia a 130 de utilaje de deszăpezire. Dintre acestea, 25 sunt utilaje proprii, iar 105 închiriate. Afirmaţia aparţine prefectului judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, care a adăugat că autorităţile judeţene se preocupă deja de pregătirile necesare pentru întâmpinarea iernii, un anotimp care de multe ori, în România, îi surprinde pe mulţi administratori. Tocmai de aceea, la nivelul celor două Secţii de Drumuri Naţionale, Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, au fost pregătite opt baze de deszăpezire care să acopere întreg judeţul, dar şi patru puncte de sprijin, cu unu mai mult decât în anii anteriori, acesta fiind situat pe Mestecăniş. Între timp, au fost aprobate şi cantităţile de material antiderapant necesare pentru judeţ în iarna 2017 – 2018: 14.472 de tone de sare, 365 de tone de clorură de calciu şi 20 de tone de produs ecologic.

Asigurarea cu material antiderapant şi intervenţia utilajelor va fi coordonată de Eugen Girigan

Eugen Girigan

Asigurarea stocurilor de material antiderapant necesar, precum şi monitorizarea şi coordonarea activităţii utilajelor de deszăpezire la iarnă intră de astăzi în grija unui specialist în drumuri cu care Instituţia Prefectului a încheiat un contract de colaborare onorific. Acesta este Eugen Girigan, cel care ani la rând a ocupat fotoliul de conducere al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri aflat în subordinea CJ Suceava.

„Întrucât consider că activităţile trebuie desfăşurate potrivit competenţelor instituţiilor şi de specialişti, începând cu data de 1 septembrie va intra în implementare un contract de colaborare pe care l-am considerat necesar a fi încheiat cu un specialist în ceea ce priveşte gestionarea drumurilor naţionale, aprovizionarea şi pregătirea pentru iarnă şi urmărirea intervenţiilor în caz de fenomen meteorologic deosebit, tocmai pentru a sprijini activitatea şi obligaţia Instituţiei Prefectului de prevenire şi combatere a ceea ce înseamnă fenomenele meteorologice de iarnă” a declarat, ieri, prefectul Mirela Adomnicăi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI