FRF a lansat a doua ediţie a proiectului de scouting în mediul rural intitulat „Performanţa are viitor”

> În luna octombrie, caravana va ajunge şi la Putna

Federaţia Română de Fotbal a lansat, în cadrul unei conferinţe de presă, a doua ediţie a proiectului de scouting în mediul rural intitulat „Performanţa are viitor”, rezervat copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, care se va desfăşura în cadrul programului „Împreună suntem fotbal”, în perioada august 2017 – mai 2018.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că prima ediţie a fost un succes, unul dintre copiii descoperiţi fiind deja selecţionat în echipa naţională Under-16 a României. „Proiectul derulat anul trecut a reprezentat un mare succes, în primul rând prin numărul de copii care au participat. Peste 1.600 de copii au luat parte la acest proiect. Acest lucru ne-a determinat să ne asumăm continuarea acestui proiect pentru încă o ediţie. Trebuie să oferim o şansă copiilor din mediul rural de a se face remarcaţi. O parte dintre cei 11 copii selectaţi în prima ediţie a acestui proiect sunt monitorizaţi de către cluburile şi academiile de fotbal din ţară, dar sunt şi în atenţia selecţionerilor loturilor naţionale. Deja îl avem pe căpitanul de echipă şi portarul naţionalei Under-16, Robert Sergiu Sava, care a fost descoperit în acţiunea derulată la Moldova Nouă. De aceea credem că mediul rural reprezintă un izvor de talente pentru fotbalul românesc”, a spus el.

Ion Geolgău, managerul departamentului de scouting al FRF, a afirmat că îşi doreşte să ajute copiii de la sat să devină fotbalişti. „Cunosc foarte bine mentalitatea copiilor de la sat pentru că şi eu am venit din acest mediu. Eu nu am avut şansa să particip la un asemenea proiect, care pentru ei este o rampă de lansare. Aşa că îi sfătuiesc pe copii să vină la acest proiect de scouting. Sunt convins că şi actuala ediţie va fi un succes, iar anul viitor, când se va forma naţionala Under-15, voi regăsi în ea doi-trei copii descoperiţi în cadrul acestui proiect. Vrem să îi ajutăm pe copii să devină fotbalişti”, a menţionat Geolgău.

La rândul său, Ion Vlădoiu, membru al Comisiei Tehnice a FRF, a declarat în cadrul conferinţei de presă că în mediul rural sunt copii talentaţi care au nevoie de o şansă: „Fotbalul românesc avea nevoie de un asemenea proiect. Este o mare realizare pentru fotbal pentru că în mediul rural sunt copii care au nevoie de noi. Ceea ce au trăit cei din ediţia precedentă va fi o motivaţie pentru ei să meargă mai departe şi să ajungă cât mai sus în fotbal. Sper ca părinţii să înţeleagă că proiectul este o şansă şi să îi aducă pe copii în număr cât mai mare la această selecţie.”

În cadrul proiectului „Performanţa are Viitor”, derulat de FRF în parteneriat cu compania Gillette, scouterii federaţiei, coordonaţi de foştii fotbalişti Ion Geolgău, Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu, vor efectua preselecţii în rândul tinerilor fotbalişti cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, în mai multe regiuni ale României. Pentru al doilea sezon al proiectului numărul de preselecţii a fost suplimentat, urmând să fie organizate şase trialuri.

Cei mai buni 11 jucători descoperiţi în perioada august 2017 – aprilie 2018 vor avea ocazia să se antreneze la Centrul Naţional de Fotbal din Mogoşoaia, iar în luna mai 2018 vor beneficia de o sesiune de pregătire în Spania, cu un antrenor al clubului FC Barcelona Escola. De asemenea, ei vor urmări un meci al formaţiei catalane pe Nou Camp.

Caravana „Performanţa are Viitor” va debuta cu preselecţia organizată pe 20 august la Constanţa şi va continua în acest an cu acţiuni similare la Râmnicu Sărat (judeţul Buzău, 17 septembrie) şi Putna (judeţul Suceava, 1 octombrie). Alte trei localităţi din ţară vor fi incluse în proiect în perioada martie – aprilie 2018.

Pentru a putea fi înscrişi în selecţie, tinerii fotbalişti trebuie să îndeplinească două condiţii: vârsta, între 10 şi 14 ani împliniţi până la data de 31 iulie 2017, şi să fie însoţiţi de tutore sau părinte care să îşi dea acordul pentru participare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: