Noi parcări vor fi amenajate în zona Masivului Rarău

> Actualele facilităţi sunt insuficiente numărului tot mai mare de turişti

 Noi parcări vor fi amenajate în zona Masivului Rarău, în condiţiile în care actualele facilităţi de parcare din zonă nu fac faţă numărului mare de turişti.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că parcările din zona Masivului Rarău nu mai fac faţă numărului mare de turişti care vin pe Transrarău şi că e nevoie de noi parcări. „Platoul de pe Rarău este atât de neîncăpător pentru că foarte multă lume vrea să viziteze. Am cerut primăriilor să începem amenajarea de parcări”, a spus Flutur.

El a menţionat că tronsonul spre Crucea este încă în reparaţii şi că urmează să fie redeschis circulaţiei în cel mai scurt timp posibil.

Masivul Rarău a devenit o atracţie pentru foarte mulţi turişti după darea în folosinţă a drumului turistic Transrarău, în septembrie 2014.

Acest drum turistic face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău, iar după modernizare a fost impusă restricţia de tonaj, astfel încât drumul să fie folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone.

Calea de acces spre Rarău are un profil de drum special, de munte, viteza de mers fiind de 30 de kilometri la oră. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: