Pentru Zona de agrement „Tătăraşi”

Încă un milion de lei din Fondul de rezervă

> Creditul luat de Primărie fiind blocat, autorităţile locale aşteaptă instalarea salvatoare a noului Guvern

 Cu toate că din cauza pericolului depăşirii deficitului bugetar Primăria Suceava are blocată linia de finanţare de 10 milioane de lei, lucrările de la Zona de agrement „Tătăraşi” ar putea fi terminate în această toamnă. Ion Lungu, primarul Sucevei, a declarat ieri, cu prilejul comandamentului tehnic de la sediul executivului, că, până la deblocarea creditului, s-a apelat la rezervele bugetare locale, de unde, pe lângă primul milion de la iniţierea execuţiei, s-a disponibilizat încă 1 milion de lei. „În şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută am luat încă 1 milion de lei din Fondul de rezervă şi am dat pentru zona de agrement Tătăraşi, în ideea că vom recupera aceşti bani atunci când va fi liber să folosim creditul pe care îl avem aprobat. Sigur, astăzi suntem într-un blocaj guvernamental, dar sper să se formeze cât mai repede un Guvern, ca să avem acces la banii respectivi” a spus Ion Lungu, ocupantul fotoliului administrativ din Areni. Primăria a economisit circa 3,86 de milioane de lei, după ce firma botoşăneană Victor Construct a câştigat, pentru aproximativ 6,22 de milioane de lei, competiţia pentru amenajarea Zonei de agrement „Tătăraşi”. În vederea realizării obiectivului, autorităţile sucevene au contractat un credit de 10 milioane de lei, acordat de CEC Bank, pentru o dobândă anuală de 1,5% peste cea de referinţă, la care se adaugă comisionul de administrare de 0,65%.

Zona de agrement „Tătăraşi”, din spatele fostei Uzine electrice, va avea spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi alei pietonale, platforme de tip amfiteatru, precum şi construcţii cu destinaţia de cazare, servicii, alimentaţie publică şi manifestări culturale. Locuri distincte sunt rezervate unui lac ambiental şi spaţiilor verzi, dar şi lacului de agrement pentru ambarcaţiuni uşoare, de tipul bărcilor sau hidrobicicletelor. Perimetrul de sport şi servicii a fost proiectat cu terase, spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, terenuri de baschet, minigolf şi tenis, acestea din urmă cu „gradenele” aferente. De asemenea, din peisaj nu ar trebui să lipsească cabinetul medical şi grupurile sanitare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: