Consiliul Judeţean Suceava a aprobat fonduri pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

> Se înfiinţează secţia de îngrijiri paliative, se cumpără o nouă staţie de sterilizare, un mamograf şi un osteodensitometru

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, în şedinţa de luni, cu unanimitate, rectificarea bugetului propriu şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava pentru finanţarea studiului de fezabilitate pentru înfiinţarea şi dotarea noii secţii de îngrijiri paliative, destinată bolnavilor în stadiu terminal.

În cadrul rectificării bugetare s-a inclus suma de 3,2 milioane de lei obţinută de la Ministerul Sănătăţii pentru achiziţionarea unei noi staţii de sterilizare, dar şi suma de 500.000 de lei, alocată de Consiliul Local Suceava pentru achiziţia unui mamograf şi a unui osteodensitometru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a mulţumit Ministerului Sănătăţii pentru suma de 3,2 milioane de lei, dar şi primarului Ion Lungu şi Consiliului Local Suceava pentru suma alocată pentru achiziţia de echipamente medicale.

Prin aceeaşi rectificare bugetară s-au alocat fonduri pentru extinderea cu o sută de locuri a parcării Spitalului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur arătând că actualele parcări nu mai fac faţă cererii tot mai mari.

Mai mult, consilierii judeţeni au decis să aloce fonduri şi pentru achiziţia unei centrale termice noi pentru secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava.

Preşedintele CJ Suceava a precizat în conferinţa de presă de după şedinţa CJ Suceava că secţia de îngrijiri paliative urmează să fie amenajată la demisolul secţiei Pneumologie.

El a menţionat că aceasta va avea 25 de paturi şi va fi adaptată nevoilor speciale ale pacienţilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: