Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava

Spectacolul „Un playboy de peste deal” va avea premiera duminică

Este „o explozie de energie, de magie, de poveste”

 Spectacolul „Un playboy de peste deal”, în regia Antonellei Cornici, ce-l are în rolul principal pe actorul Cătălin Ştefan Mîndru, va avea premiera duminică, 25 iunie, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, distribuţia incluzând şase actori ai trupei sucevene şi patru actori colaboratori.

Directorul Teatrului Municipal „Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că spectacolul „Un playboy de peste deal”, în regia Antonellei Cornici, este o adaptare după piesa „The Playboy of the Western World” de John Millington Synge, unul dintre cei mai reprezentativi dramaturgi ai literaturii irlandeze.

Steiciuc a spus că din distribuţia spectacolului fac parte şase actori ai teatrului sucevean şi patru colaboratori, în rolul principal fiind actorul Cătălin Ştefan Mîndru.

Ea a mai spus că regia este semnată de Antonella Cornici, lector universitar doctor la Facultatea de Regie din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, care a montat, de-a lungul anilor, numeroase spectacole şi a participat la turnee în ţară şi străinătate.

Steiciuc a precizat că scenografia spectacolului este realizată de Alina Dincă Puşcaşu, coregrafia aparţine Victoriei Bucun, compoziţia şi ilustraţia muzicală este semnată de Şerban Ursachi, video & light design – Lucian Moga, iar regia tehnică – Sebastian Raţiu.

Ea a subliniat că spectacolul „Un playboy de peste deal” este cea de a şaptea producţie a teatrului sucevean din prima sa stagiune.

Regizorul Antonella Cornici a declarat în cadrul conferinţei de presă că a adaptat textul piesei „The Playboy of the Western World” de John Millington Synge, intervenind în text atât la nivel de replică, întrucât, fiind vorba de un text scris acum mai bine de 100 de ani, se impunea o adaptare a limbajului, cât şi „la nivel de situaţie şi chiar de personaje”.

„Avem o comedie cu trimiteri în zona comediei negre şi chiar în zona absurdului” a spus Cornici, adăugând că decorul, costumele şi muzica populară irlandeză, împreună cu luminile şi videoproiecţiile creează o atmosfera magică.

Ea a spus că este la prima colaborare cu actorii suceveni, apreciind că munca în echipă a fost o experienţă foarte interesantă, mai ales că este un spectacol „foarte greu pentru actori”.

Regizorul Antonella Cornici a precizat că actorii suceveni s-au integrat deja în „nou-născutul” teatru municipal, iar în cadrul spectacolului publicul va avea posibilitatea să cunoască şi „alte feţe ale actorilor”.

„Nu am lucrat până acum cu niciunul dintre actori, deşi îi ştiam de la Iaşi, dar a fost o experienţă plăcută şi o încântare să lucrez cu Cătălin Mîndru, care e din zona de actori categorie grea, să spun aşa, şi nu-l flatez deloc, pentru că are o anumită experienţă în spate, a lucrat cu regizori importanţi, chiar din sectorul independent” a spus Cornici.

Referindu-se la un alt actor din distribuţia spectacolului, Cosmin Panaite, care joacă rolul elfului, regizorul ieşean a spus că acesta a construit un personaj dintr-o „zonă ireală”.

„Vorbind de Irlanda, mi s-a părut imperios necesar să aducem zona spiriduşilor şi a elfilor, acel fantastic cu care în teatru te poţi juca foarte frumos” a explicat regizorul Antonella Cornici.

Actorul Cătălin Ştefan Mîndru, care joacă rolul lui Christy Mahon, a declarat că aşteaptă cu „mare drag” publicul la acest spectacol „plin de energie”, realizat într-un „ritm alert”, ce va ţine spectatorii „în priză”.

La rândul său, actorul Cosmin Panaite a spus că spectacolul este un proiect interesant, pentru că a avut parte „de un fel de actorie diferită” faţă de cea din spectacolele precedente în care a jucat, arătând că personajul elfului, un rol inventat în urma adaptării textului, i-a conferit multă libertate de expresie, dar a fost, în acelaşi timp, şi o provocare pentru el.

Actriţa Delu Lucaci, ce joacă rolul lui Pegeen, a lansat publicului invitaţia de a veni la teatru, apreciind că spectacolul “Un playboy de peste deal” este “o explozie de energie, de magie, de poveste”.

Spectacolul va avea premiera duminică, de la ora 19, iar o nouă reprezentaţie este prevăzută pentru luni, de la aceeaşi oră. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI