Biletul de tren Suceava – Cernăuţi va costa 5 euro

> Călătoria va presupune şi transbordarea în Vadu Siret, a anunţat Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri seara, după discuţii cu autorităţile din regiunea Cernăuţi privind introducerea unei perechi de trenuri pe ruta Suceava – Cernăuţi, că s-a convenit ca preţul unui bilet să fie de 5 euro. Călătoria va presupune o transbordare în Vadu Siret din cauza incompatibilităţii de ecartament între cel european din România şi cel din Ucraina, care este al fostului URSS.

Gheorghe Flutur şi preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, precum şi reprezentanţi ai căilor ferate din cele două ţări au discutat, miercuri, în Vadu Siret, detalii tehnice despre cursele de călători Suceava – Cernăuţi.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că s-a concluzionat că introducerea celor două perechi de trenuri este posibilă cu transbordarea pe peronul gării din Vadu Siret, având în vedere diferenţa de ecartament.

„S-a convenit ca preţul unui bilet să fie de aproximativ 5 euro, urmând să fie fundamentat de fiecare parte” a mai spus Flutur.

El a anunţat că, peste o săptămână, se va organiza o întâlnire a reprezentanţilor vămilor şi ai poliţiei de frontieră din cele două regiuni privind procedurile de vamă şi control.

 „Singura problemă va fi durata de timp care va fi petrecută în vamă, însă aici trebuie să se ţină cont de confortul călătorilor. Timpii de aşteptare trebuie să fie cât mai reduşi, respectând regulile internaţionale de trecere a frontierei, astfel încât călătorii să nu piardă mult timp în vamă şi mai degrabă să-l folosească pentru a vizita cele două zone, Suceava şi Cernăuţi” a precizat Flutur.

El a mai declarat că s-a convenit iniţierea unor discuţii cu firmele de turism pentru organizarea de excursii la obiectivele turistice din cele două zone, pentru a încuraja creşterea numărului de turişti. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI