Reabilitată cu fonduri europene de milioane de euro

Magistrala rutieră, distrusă de traficul greu

> Lucrările au ieşit din garanţie, fiind făcute în anii 2011-2012, iar de atunci au fost parţial distruse de maşinile de mare tonaj care, în drumul spre Ucraina, străbat municipiul Suceava > „Vălurirea” asfaltului, crăpăturile apărute în carosabil, dar şi stricăciunile din jurul gurilor de canal vor fi remediate cu bani din bugetul local, aşa cum s-a convenit cu experţii europeni > Artera va scăpa de agresiunea coloşilor auto doar atunci când va fi terminat tronsonul Şcheia – Moara – DN 85 a centurii ocolitoare

Primăria Suceava este nevoită să facă reparaţii costisitoare pe porţiunea din magistrala rutieră care străbate reşedinţa de judeţ de la intrarea dinspre Fălticeni, până la ieşirea înspre Botoşani. Artera principală a fost reabilitată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă, intervenţii radicale necesitând porţiunea cuprinsă între bulevardul Sofia Vicoveanca şi Calea Obcinilor, care este, de altfel, cea mai afectată. Vizibilă este „vălurirea” asfaltului, cauzată – cu predilecţie în perioadele de caniculă – de autovehiculele de mare tonaj de pe DE 85, care, în drum înspre Şcheia, traversează şi această parte a capitalei de judeţ.

Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei, recunoaşte că aceasta este într-adevăr o problemă şi, întrucât lucrarea a ieşit din garanţie, remedierile se vor face pe cheltuiala bugetului local, aşa cum s-a convenit cu experţii care fac monitorizarea post-proiect.

Adjunctul şefului executivului subliniază că s-a emis dispoziţie de efectuare a intervenţiilor, acestea urmând a demara odată cu creşterea temperaturilor.

Pe de altă parte, disconfort creează conducătorilor inclusiv crăpăturile apărute în carosabil, dar şi stricăciunile din jurul gurilor de canal.

„Lucrarea a ieşit din garanţia de 2 ani, dar aceasta este în monitorizare. Am semnat deja dispoziţia, iar când vor fi temperaturi mai ridicate, inclusiv pe timp de noapte, se va trece la efectuarea reparaţiilor. Văluritul este de la traficul greu, iar atunci când au fost cei care fac monitorizarea, de comun acord am convenit să remediem ceea ce s-a stricat” a explicat Lucian Harşovschi, specificând că stratul afectat se va îndepărta prin frezare, iar în loc va fi turnat un nou covor asfaltic de uzură cu o grosime de 4 centimetri.

Reabilitarea magistralei rutiere şi altor 14 străzi importante a obţinut finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013. Indicatorii economici iniţiali pentru executarea efectivă au fost de circa 50 de milioane de lei, însă, la licitaţie, consorţiul de firme ConBucovina, Florconstruct, Cominco şi Symmetrica a sublicitat, câştigând lucrările de reabilitare cu o ofertă de aproximativ 40 de milioane de lei.

Porţiunea cuprinsă între bulevardul Sofia Vicoveanca şi Calea Obcinilor va scăpa de agresiunea coloşilor auto doar atunci când va fi terminat şi dat în folosinţă tronsonul Şcheia – Moara – DN 85 a centurii ocolitoare a municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: