La prima ediţie, în perioada 26-28 mai

„Târgul Economiei Sociale Bucovina”

La Shopping City Suceava se va desfăşura, în perioada 26­28 mai a.c., prima ediţie a „Târgului Economiei Sociale Bucovina”.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Biosilva în parteneriat cu Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Filiala Judeţeană Botoşani a Asociaţiei Comunelor din România şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Biosilva, Florin Grădinariu, la târg vor participa 20 de structuri de economie socială (SES-uri) înfiinţate în ultimii ani în regiunea de nord-est a României, care vor expune produse şi servicii în cadrul unor standuri de prezentare.

Grădinariu a precizat că sâmbătă, 27 mai, la ora 14, va avea loc un workshop în cadrul căruia se va discuta despre înfiinţarea unei structuri asociative la nivelul regiunii de nord-est, în scopul promovării produselor şi serviciilor furnizate de structurile de economie socială. Totodată, el a mai anunţat că va fi organizată o tombolă pentru participanţii la târg cu premii oferite de atelierul „Mobilier meşteşugit”, înfiinţat ca structură de economie socială de Asociaţia Biosilva.

„Economia socială reprezintă o soluţie eficientă pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale, în special din regiuni slab dezvoltate sau defavorizate, şi contribuie în mod direct la creşterea nivelului de trai prin activităţile economice desfăşurate în cadrul structurilor de economie socială şi la incluziunea socială a persoanelor din grupurile vulnerabile prin educare, formare profesională şi incluziunea pe piaţa muncii” a arătat preşedintele Asociaţiei Biosilva. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: