Patru minori refugiaţi, preluaţi de DGASPC Suceava în regim de urgenţă

> Nouă copii au ajuns săptămâna trecută în grija statului

 Prin dispoziţia directorului executiv al DGASPC Suceava, în perioada 15-19 mai a.c., au fost preluaţi în regim de urgenţă nouă copii cu vârste cuprinse între două săptămâni şi 15 ani.

Potrivit unei informări a instituţiei, trei dintre aceştia sunt fraţi, neglijaţi de părinţi.

Aflat de ceva vreme în monitorizarea Serviciului Intervenţie în Regim de Urgenţă şi Violenţă în Familie din cadrul DGASPC Suceava, cazul celor trei fraţi a ajuns la acest deznodământ după încercări repetate, dar zadarnice, de sprijinire a familiei şi responsabilizare a părinţilor.

Cei trei micuţi şi un al patrulea copil au fost daţi în îngrijire asistenţilor maternali profesionişti.

Printre minorii preluaţi săptămâna trecută de DGASPC Suceava, în regim de urgenţă, sunt şi patru minori refugiaţi, de peste 14 ani, ajunşi în România fără părinţi sau alte rude.

Aceştia au fost plasaţi în cadrul unei case de tip familial din judeţ.

„Pentru toţi cei nouă copii se urmează procedura legală de sesizare a instanţei pentru stabilirea măsurii speciale de protecţie pentru fiecare copil” a comunicat conducerea DGASPC Suceava.

Minor de 13 ani, preluat de urgenţă după ce mama a plecat în străinătate fără să-l lase în grija unui adult

În cursul acestei luni a ajuns în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat şi un minor de 13 ani, din municipiul Suceava.

El provine dintr-o familie cu trei copii. Tatăl lui este internat la rându-i într-un centru pentru adulţi, iar mama a plecat în străinătate fără să-l lase, potrivit legii, în grija unei alte persoane cu probitate.

„Mama nu a notificat Serviciul public de asistenţă socială cu privire la plecarea sa în străinătate şi totodată la delegarea exercitării atribuţiilor părinteşti, conform art. 104 din Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, unei persoane majore ce îndeplineşte condiţiile morale, financiare şi materiale în acest sens şi care să îşi asume această responsabilitate în faţa instanţei de judecată. Pentru minor a fost necesară măsura plasamentului în regim de urgenţă, deoarece era în situaţie de risc, astfel că s-a instituit plasament la Casa de Tip Familial «Colţ Alb» – Servicii Multifuncţionale de Tip Rezidenţial Suceava” a comunicat Nicoleta Danieliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava.

În luna mai a ajuns în grija statului şi o minoră de 17 ani, tot din municipiul Suceava. Părinţii ei sunt divorţaţi de mai mulţi ani, iar mama, plecată la muncă peste hotare, a lăsat-o în grija fratelui. Dar şi acesta a abandonat misiunea şi a solicitat internarea ei într-un centru unde fata să poată beneficia de ocrotire şi consiliere psihologică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: