Azi, cu ocazia „Nopţii muzeelor”

Salariaţii Muzeului Bucovinei protestează

 > Ei reclamă nedreptăţile legate de salarizare

 Sindicatul Museum din Muzeul Bucovinei a anunţat, ieri, că se va alătura protestelor care se vor desfăşura în data de 20 mai, cu ocazia „Nopţii muzeelor”, acestea fiind primele proteste organizate la nivel naţional în domeniul culturii.

Astfel, Sindicatul Museum al salariaţilor Muzeului Bucovinei anunţă că se va alătura acestor manifestări şi că susţine întru totul revendicările pornite după adoptarea OUG nr. 2/2017, cea care a dus la creşterea cu 50% a salariilor doar din instituţiile de spectacole, muzeele fiind ignorate din nou, deşi se aflau şi se află într-o situaţie cel puţin la fel de tragică.

„Cum nici noua lege a salarizării nu corectează nedreptăţile adunate în muzee în cei 28 de ani postrevoluţionari, acolo unde activează, la nivel naţional, numai 5500 de salariaţi (inclusiv personalul auxiliar), iar condiţiile de lucru sunt, mai ales la nivel de restaurare-conservare, tot mai precare, pentru că, într-un cuvânt, cultura adevărată nu se poate face într-un cadru subfinanţat, sindicatul Museum al salariaţilor Muzeului Bucovinei se va alătura protestelor din «Noaptea muzeelor», prin afişarea de panouri sugestive, dar şi prin tricourile pe care le vor purta salariaţii implicaţi în acţiune” se arată într-un comunicat al sindicatului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: