„Eşti doar un muritor !”

Invariabil, la toate marile partide auzi sintagma… „Uşa este deschisă pentru tineri. Îi aşteptăm alături de noi. Să vină şi să participe activ la deciziile pe care le luăm”!

În realitate, lucrurile sunt cu totul altfel. Niciun lider naţional sau judeţean nu a deschis uşa către exterior cu adevărat. Pe niciunul dintre ei nu-l interesează cu adevărat progresul în interiorul organizaţiei pe care o păstoreşte.

 Motivul este simplu şi oarecum… românesc: decât să îţi baţi capul cu explicaţii şi cu argumente (cum ar fi cazul unor tineri cărora ai fi obligat să le explici de ce TREBUIE să faci ceva sau să iei o anumită decizie), mai bine convoci o şedinţă în care spui doar ce ai în cap. Şi să primeşti doar laude şi priviri admirative şi nu critici şi idei năstruşnice!

La Suceava lucrurile sunt triste din acest punct de vedere tocmai din cauza faptului că niciunul din cei doi mari lideri politici locali, Gheorghe Flutur (PNL) şi Ioan Stan (PSD), nu înţeleg să investească într-o şcoală (atelier, grup de lucru… cum vreţi să îi spuneţi) de politică. Din punctul de vedere al celor doi lideri locali, viitorul în politică a început odată cu ei şi cam atât. Niciunul nu ia în calcul faptul că s-ar putea să îmbătrânească, să nu mai aibă chef sau alte lucruri din astea lumeşti.

De foarte mult vreme organizaţiile de tineret nu există decât pe hârtie şi, în afara lui Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei (care şi ei sunt bine şi des ţinuţi pe tuşa politicii mari), nimeni nu mai are voce în Suceava.

Şi asta se va vedea în foarte scurtă vreme. Pentru că, acolo unde nu ai loc să îţi expui punctul de vedere şi unde pe nimeni nu interesează poziţia ta, nu stai. Te alături altora ca tine. Şi uite aşa apar partidele mici şi radicalismul politic.

Pentru că supape sunt.

Nici Ioan Stan şi nici Gheorghe Flutur nu au demonstrat până acum cu nimic că sunt în vreun fel interesaţi de viitorul tinerilor din judeţul ăsta. Deşi şi Ioan Stan şi Gheorghe Flutur au copii, care sunt tineri şi care, cel puţin teoretic, ar trebui să-şi tragă părinţii de mânecă şi să le spună cam cu ce se mănâncă tineretul în ziua de azi.

 Eu personal le-aş sugera celor doi „coloşi politici locali” ca, în cazul în care resursele financiare sau morale nu le permit abordări de genul şcoala de politică, să treacă în fişa postului unuia dintre prim-vicepreşedinţi obligaţia ca la fiecare şedinţă de partid să stea la spatele lor şi să le sufle mereu în ceafă vorbele deja celebre: „EŞTI DOAR UN MURITOR!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: