Pentru a susţine educaţia copiilor fără posibilităţi din România

Doi români stabiliţi în Anglia încep turul Europei pe biciclete

> Copiii din casele de tip familial „Sf. Nicolae” din Suceava, printre beneficiarii proiectului

 Alex M. Alexandrescu şi Silviu Chirilă, doi tineri români stabiliţi în Marea Britanie, au găsit un mod inedit de a sprijini educaţia copiilor defavorizaţi din România. Vor parcurge aproape 3000 km pe biciclete, pentru a-i încuraja pe copiii din casele de tip familial „Sf. Nicolae” din Suceava şi „Sf. Gabriel” din Popeşti Leordeni, ai Fundaţiei FARA, să-şi continue studiile. Excursia a început sâmbătă, 29 aprilie, din faţa Parlamentului Marii Britanii, şi se va încheia în iunie, când vor ajunge în faţa Parlamentului României.

„Parlamentul reprezintă locusul decizional cu privire la viitorul fiecărei ţări, iar cursa noastră face o legătură simbolică între Parlamentul britanic şi cel românesc. Cu toate că s-a decis ieşirea Marii Britanii din UE, cursa rămâne ca un simbol al speranţei că direcţiile celor două ţări vor fi, în continuare, unite. Pe lângă aceasta, arată bine în poze!” a declarat Alexandru M. Alexandrescu, iniţiatorul „EnTOURance – London to Bucharest Cycle”.

În aceste zile, ei sunt în Belgia şi se îndreaptă spre Olanda.

3000 km parcurşi doar pe biciclete

Ideea a găsit ecou în inimile multor donatori care au decis să le sprijine iniţiativa. Până acum au strâns prin crowd-funding peste 2000 de lire, depăşind de două ori consecutiv suma propusă. Tinerii îşi finanţează singuri această aventură, astfel încât toţi banii donaţi ajung direct la Fundaţia FARA.

„Prin această provocare am dorit să susţinem o cauză care operează în România, iar profilul Fundaţiei FARA s-a potrivit de minune cu planul nostru: o fundaţie româno-britanică dedicată sprijinirii copiilor şi tinerilor, care susţine educaţia ca mijloc de a trece peste problemele vieţii. De asemenea, eu am mai avut contacte precedente cu FARA. Am donat haine la unul dintre magazinele din Londra ale Fundaţiei, iar câteva săptămâni mai târziu am primit un email în care mi s-a comunicat suma aproximativă strânsă din pachetul donat. Gestul m-a impresionat” a transmis Silviu Chirilă, celălalt iniţiator „EnTOURance – London to Bucharest Cycle”.

Traseul cuprinde în continuare oraşele Bruges, Rotterdam, Dusseldorf, Frankfurt, Viena, Bratislava, Budapesta, Timişoara, Craiova, Bucureşti şi va însuma aproximativ 3000 km parcurşi doar pe biciclete.

Alexandru M. Alexandrescu este în Anglia din 2011, când a început studiile la University of Manchester pentru o licenţă în management internaţional cu specializare în studii americane. În decembrie a absolvit masteratul în analiză economică şi strategie. Recent, a înfiinţat un startup cu alţi trei prieteni.

Silviu Chirilă a studiat din 2010 Universitatea din Southampton, Facultatea de Inginerie Electronică; acum este programator la compania McLaren.

Înainte de plecare, Silviu s-a întâlnit cu Iuliana Pătrăşcan (Lăpădat), o tânără care a crescut în Casa „Sf. Gabriel”, iar acum locuieşte alături de soţul şi bebeluşul ei la Londra. Iuliana a fost printre primii copii intraţi în casa de tip familial la deschiderea acesteia, în 1999. De asemenea, a fost şi prima absolventă de facultate din Casa „Sf. Gabriel” şi serveşte adesea drept exemplu pentru copiii mai mici din casă. Iuliana i-a povestit despre importanţa Fundaţiei FARA în viaţa ei. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: