Rezervaţii naturale din Bucovina

În sala multimedia a Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a avut loc o activitate iniţiată de bibliotecar Roxana Chiriac, în colaborare cu catedrele de geografie şi biologie, la care a fost invitat, din partea Fondului Forestier, dl ing. Cristian Gafincu, de la Inspectoratul Silvic al judeţului Suceava.

Activitatea a avut ca scop sensibilizarea elevilor cu privire la elementele mediului geografic care se constituie într-o serie de rezervaţii aflate pe tot teritoriul judeţului cu prilejul „Lunii Pădurii”.

Pe lângă materialul vizual realizat de elevul Ştirbu Marius şi comentat de dl Gafincu, elevii participanţi au primit şi pliante informative. Interesul elevilor a fost stimulat de varietatea de rezervaţii prezentate, de la cele geologice, la cele floristice, faunistice şi forestiere, fiecare cu problematica specifica zonei.

Dezbaterea a atins teme precum scăderea interesului elevilor de vârstă mare faţă de natură, comoditatea vizitării unor muzee clasice şi mai puţin a unora naturale; dar au fost şi intervenţii care au atins problematica împăduririlor. În acest sens s-a stabilit şi o acţiune de plantare la care să participe elevii colegiului.

Activitatea a fost completată de o expoziţie cu materiale informative legată de rezervaţiile din Bucovina, realizată de eleva Todosia Magdalena, reprezentând viziunea tinerilor referitoare la scăderea alarmantă a suprafeţelor împădurite, la intervenţia brutală şi imatură a oamenilor asupra elementelor naturale etc.

Cum potrivit unei zicale româneşti „Codru-i frate cu românul”, în prag de primăvară şi de Sărbătoare a Învierii, să facem o plecăciune şi în faţa Naturii care ne ţine în braţele sale de la naştere până la moarte.

Prof. TATIANA MATEI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: