Protestatarii suceveni elaborează lista cu revendicări

> Ei vor demisia Guvernului, alegeri anticipate, depolitizarea instituţiilor din ţară sau ca dosarele să nu mai ajungă la CEDO > Următoarele proteste, în weekend

Doar câţiva oameni s­au mai adunat, marţi seara, pentru a protesta în centrul municipiului Suceava, iar aceştia au decis să revină din nou în weekend.

„Datorită faptului că în seara asta am fost doar câţiva oameni, s-a decis că ne vom întâlni sâmbătă şi duminică, tot de la aceeaşi oră, 18” se arăta într-un mesaj postat pe pagina de socializare a evenimentului. Tot aici a fost postat şi primul draft de rezoluţie cu revendicări ale protestatarilor suceveni. Astfel, revendicările deja înscrise erau: „1. Demisia Guvernului; 2. Anticipate!; 3. Demisia celor care au dosare penale şi ocupă funcţii publice; 4. Depolitizarea instituţiilor statului; 5. Dosarele să nu mai ajungă la CEDO; 6. Fără imunitate parlamentară; 7. Cei care au dosare penale să nu mai poată ocupa niciodată o funcţie publică; 8. Sancţionarea televiziunilor care transmit la TV informaţii eronate; 9. Demisia din fruntea Camerei Deputaţilor a lui Liviu Dragnea şi din cea a Senatului a lui Călin Popescu Tăriceanu; 10. Demisia persoanelor care au semnat marţi seara ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale, adică premierul Sorin Grindeanu şi trei miniştri: Florin Iordache (Justiţie), Teodor Meleşcanu (Externe) şi Carmen Dan (Interne)”. În mesaj se arăta că lista poate fi completată prin trimiterea de comentarii.

„După ce se strâng mai multe revendicări, vor fi votate 8 puncte, considerându-le ca fiind cele mai importante” menţionau organizatorii protestului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI