> Până miercuri, expoziţia a avut peste 6000 de vizitatori
Expoziţia „Aurul şi argintul antic al României” va rămâne deschisă publicului larg, la Muzeul de Istorie, până la data de 16 februarie, Muzeul Naţional de Istorie a României acceptând prelungirea prezenţei la Suceava a expoziţiei, la solicitarea conducerii Muzeului Bucovinei.
„Mă bucur că Muzeul Naţional de Istorie a României a acceptat prelungirea, e o expoziţie foarte importantă şi ar fi fost păcat să nu o vadă cât mai multă lume” ne-a declarat, ieri, directorul general al Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu. El a mai spus că până la data de 25 ianuarie expoziţia a înregistrat 6063 de vizitatori, număr considerat un record absolut pentru o expoziţie prezentată la Muzeul de Istorie.
Reamintim că sunt prezentate circa 1000 de piese din aur şi argint, începând cu cele mai vechi încercări ale meşteşugului în metale preţioase. Sunt expuse obiecte din aur datând din mileniul V Î.H., piesele înşirându-se cronologic până la secolul VII D.H., spun specialiştii Muzeului de Istorie. Practic, vizitatorii sunt puşi în faţa unei istorii de 6 milenii, măsurată în aur şi argint. Ultimele piese, ca datare, aparţin tezaurului de monede bizantine de la începutul secolului VII, descoperite la Udeşti, Suceava.
Expoziţia itinerantă „Aurul şi argintul antic al României” este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României, în colaborare cu 31 de muzee din ţară. Cel de-al 15-lea vernisaj al expoziţiei s-a desfăşurat la Muzeul de Istorie Suceava, la 16 noiembrie 2016, fiind şi ultimul, de altfel.
Comentarii