După percheziţii într-un dosar de infracţiuni silvice săvârşite cu implicarea unor lucrători ai OS Vatra Dornei

250.000 lei şi maşini de peste 100.000 euro, ridicate ieri de procurori

Şapte persoane, printre care şi angajaţi ai Ocolului Silvic Vatra Dornei şi ai SC Green Forest SRL, au fost audiate ieri de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, într-un dosar ce vizează tăieri ilegale de arbori, furt de arbori, fals şi uz de fals, abuz în serviciu, influenţarea martorilor, mărturie mincinoasă etc.

Procurori şi poliţişti au efectuat, ieri dimineaţă, 14 percheziţii la sediul ocolului silvic şi al agentului economic, precum şi la locuinţe din Vatra Dornei, Suceava, Ipoteşti şi Mălini, în vederea depistării de material probator în susţinerea acuzaţiilor.

Potrivit anchetatorilor, ilegalităţile urmărite s-au desfăşurat în mod repetat şi coordonat, pe parcursul anului 2016, cu complicitatea unor lucrători şi administratori de societăţi comerciale având ca profil debitarea şi prelucrarea materialului lemnos şi cu implicarea unor lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei.

„Faţă de şase dintre persoanele audiate, un inginer silvic, un pădurar, un administrator de societate comercială şi trei angajaţi ai societăţii, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore în baza ordonanţelor de reţinere. De asemenea, cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate şi indisponibilizate trei vehicule cu o valoare de piaţă de peste 100.000 euro, importante sume de bani în lei şi valută în valoare de peste 250.000 lei, alte bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză” se menţionează într-un comunicat al IPJ Suceava.

„Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor la săvârşirea de infracţiuni” a comunicat comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: