Corul Protopopiatului Fălticeni vesteşte sărbătoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos

Corul preoţilor din Protoieria Fălticeni a vestit duminică, 4 decembrie, apropierea marii sărbători a creştinătăţii, Naşterea Domnului Iisus Hristos, printr-un recital de colinde din repertoriul coral şi folcloric specific zonei etnofolclorice Fălticeni în biserica Căminului de bătrâni „Sfântul Apostol Andrei” din Fălticeni. Acest concert de colinde, primul de la reînfiinţarea corului, a fost susţinut pentru vârstnicii aflaţi în grija PC pr. Gheorghe Lungu.

Bătrânii i-au aşteptat cu mare emoţie pe preoţii care i-au încântat cu frumoasele colinde româneşti. Pentru o clipă, ei au uitat de greutăţile vieţii şi au zâmbit din nou cu multă speranţă, aducând mulţumiri preoţilor. După prima parte a recitalului, PC pr. protopop a susţinut un cuvânt de învăţătură despre darul duhovnicesc pe care fiecare credincios este chemat să-l aducă Mântuitorului Hristos, a vorbit despre înţelesul duhovnicesc şi însemnătatea sărbătorii Naşterii Domnului şi despre cum trebuie primită în sufletele noastre după îndemnul Sfântul Apostol Pavel: cu smerenie şi adâncă evlavie.

„Rostul întrupării lui Hristos este înduhovnicirea noastră! Rostul Lui este îndumnezeirea noastră prin har şi coboară în lume nu doar pentru a ne da iertare de păcate, ci şi pentru a ne dărui calitatea de fii ai lui Dumnezeu, care S-a făcut Om din iubire pentru oameni şi pentru mântuirea noastră. Fiecare casă a noastră, de Crăciun, poate fi acel grajd care l-a găzduit pe Mântuitorul nostru în ieslea din Betleem” a spus PC preot protopop Adrian Dulgheriu.

La finalul recitalului, PC pr. Gheorghe Lungu a adus mulţumiri părintelui protopop şi preoţilor pentru iniţiativă şi pentru frumoasa surpriză de a veni în mijlocul bătrânilor şi a vesti naşterea Mântuitorului Iisus Hristos cu cântări deosebite din repertoriul bisericii ortodoxe.

Iniţiativa reînfiinţării corului Protopopiatului Fălticeni a venit din partea PC pr. protopop Adrian Dulgheriu, scopul fiind reînvierea unei tradiţii care s-a pierdut de mult timp. Din cor fac parte: PC pr. Daniel Loluţă – Parohia Pleşeşti, PC pr. Constantin Stavovei – Parohia Băişeşti; PC pr. Ionuţ Suditu – Catedrala Învierea Domnului Fălticeni; PC pr. Silviu Maxim – Boroaia Parohia; PC pr. Georgian Rotar – Parohia „Sf. Mercurie şi Ecaterina” Rădăşeni; PC pr. Pavel Suditu – Slatina; Parohia, cântăreţul bisericesc Mihai Sava – Parohia Grădini. Dirijorul corului este PC pr. Hariuc, slujitor la Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni.

După recitalul de la Căminul de bătrâni „Sf. Apostol Andrei”, pe 6 decembrie, Corul a susţinut un nou concert la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Leucuşeşti, pe 9 decembrie coriştii fiind ascultaţi la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, pe 11 decembrie la Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni, pe 12 decembrie la Parohia „Cuvioasa Parascheva” din Pleşeşti, pe 18 decembrie la Casa de Cultură din Suceava, iar pe 21 decembrie, la Catedrala „Naşterea Domnului” din Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI