„Cea mai dulce zi din viaţă”

În data de 18 noiembrie a.c., la nivelul întregii Uniuni Europene, organizaţii din sectorul apicol participă la o campanie educaţional-promoţională comună pentru conştientizarea tineretului asupra necesităţii unui stil de viaţă sănătos, a importanţei albinei pentru mediu şi agricultură şi a produselor apicole pentru o alimentaţie sănătoasă. „Campania se bucură de sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi tinde să devină tradiţională sub denumirea de «Micul dejun cu miere»” informează ing. Relu Cojocar, din partea Cooperativei Agricole Prisaca Moldova, Iaşi, membră a ROMAPIS România.

El spune că organizaţiile apicole din România aflate în coordonarea Federaţiei ROMAPIS, în parteneriat cu uniunea de ramură a cooperativelor apicole din România, iau parte la această acţiune, trimiţând reprezentanţi în şcoli pentru a le vorbi copiilor despre rolul şi importanţa albinei în ecosistem precum şi despre beneficiile consumului de miere de albine ca aliment şi medicament în acelaşi timp. „În dorinţa de a le face copiilor cea mai dulce zi din viaţă, aceştia vor fi invitaţi să deguste mierea de albine, oferindu-li-se caserole a câte 20 g cu miere polifloră”. Aflăm că la campanie, în judeţul nostru, participă Şcoala Gimnazială Bălăceana.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: