Aproape 75.000 de pachete de ţigări oprite să ajungă pe piaţa neagră

Un cetăţean ucrainean, Dmytro K., în vârstă de 57 ani, a încercat, ieri dimineaţă, vigilenţa poliţiştilor de frontieră din PTF Siret.

În jurul orei 3, el a intrat în punct dinspre Ucraina, la volanul unei autoutilitare Mercedes. Poliţiştii, împreună cu lucrătorii vamali, au procedat la un control amănunţit al maşinii, şoferului şi bagajelor acestuia, descoperind ţigări de contrabandă.

Peste 1900 de pachete de mai multe mărci erau ascunse între mai multe grilaje de tablă în interiorul maşinii. Marfa, în valoare de 2400 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar ucraineanul a fost amendat cu 10.000 de lei.

Din data de 17 noiembrie, Dmytro K. nu mai poate vizita România, pentru că are interdicţie pe o perioadă de 5 ani.

Până la plata amenzii, autoutilitara lui a fost indisponibilizată la sediul PTF Siret.

Colegii poliţiştilor suceveni de la frontiera de nord a ţării, cei din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, au descoperit, de asemenea, în ziua de 16 noiembrie, în apropierea frontierei de stat, 16 colete care conţineau 8.000 pachete cu ţigări marca Marble, în valoare de 72.300 lei.

„Ţigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale” au comunicat poliţiştii de frontieră.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: