Klaus Iohannis

Dacă nu ar fi vizat taxa radio-tv, aş fi promulgat legea privind eliminarea celor 102 taxe

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri că ar fi promulgat legea prin care sunt anulate 102 taxe nefiscale, recent adoptată, dacă nu ar fi cuprins şi eliminarea taxei radio-tv, şeful statului criticând Parlamentul pentru că nu a dezbătut această din urmă chestiune. „Dacă nu ar fi fost printre aceste taxe cele două taxe care se plătesc pentru Televiziunea Publică şi Radioul Public, probabil că aş fi promulgat legea pur şi simplu, chiar dacă ar fi trebuit dezbătute anumite taxe”, a adăugat Iohannis la o dezbatere cu privire la eliminarea taxei radio-tv, arătând că ar fi făcut acest lucru deoarece Executivul a dat un punct de vedere pozitiv, deşi cu multe amendamente.

Preşedintele Iohannis a apreciat că „întreg demersul are o problemă majoră”, întrucât taxa a fost eliminată fără discuţii publice de bază pentru Televiziunea Publică şi Radioul Public, fără a pune ceva în loc. El a susţinut că nu este convins că se doreşte eliminarea acestei taxe, precizând că după adoptarea legii de către Parlament a primit solicitări de întâlniri de la şefii celor două instituţii şi scrisori de la European Broadcasting Union — din care face parte şi TVR — şi de la alte organizaţii şi organisme internaţionale, sindicate să nu promulge acest act normativ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: