Viitorul terminal de la Aeroport, ţinut pe loc la Comisia Europeană

> „Din păcate, este acolo chiar un fel de birocraţie care astăzi nu ne ajută” a explicat Gheorghe Flutur, preşedintele CJ, care spune că la Bruxelles se analizează transformarea în terminal a Centrului Economic „Bucovina” > „Sperăm ca răspunsul Comisiei Europene să fie unul favorabil” a spus ex-preşedintele Cătălin Nechifor, autorul iniţiativei

Consiliul Judeţean Suceava aşteaptă răspunsul Comisiei Europene (CE) la notificarea privind tentativa de transformare a Centrului Economic „Bucovina” în terminal al Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava.

„Facem toate demersurile şi suntem în legătură cu Comisia Europeană şi cu Ministerul Dezvoltării. Aşteptăm răspuns la notificarea noastră, făcută pentru parte din modulele de la Centrul Economic «Bucovina». Dorim ca acestea să fie folosite pentru extinderea terminalelor de la aeroport, însă acest lucru se va întâmpla după aprobarea care vine de la CE” a subliniat Gheorghe Flutur. Preşedintele Consiliului Judeţean spune că zilele trecute s-a interesat despre stadiul soluţionării notificării, însă a fost informat că în atenţia Comisiei Europene se află şi alte notificări, birocraţia de la Bruxelles fiind una complicată. Şeful executivului judeţean a declarat că există preocupare pentru extinderea aeroportului, însă doar „sub avizul Comisie Europene”. „Acolo sunt centralizate mai multe notificări, nefiind doar cea de la Suceava. Este o procedură care se transmite de la cei care au gestionat programul Phare pentru Comisie, aceasta din urmă trebuind să ne dea un răspuns. Din păcate, este chiar un fel de birocraţie care, astăzi, nu ne ajută” a explicat Gheorghe Flutur.

Cătălin Nechifor, consilier judeţean PSD, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a apreciat că, în cele din urmă, noua conducere a administraţiei judeţene a considerat oportun proiectul de transformare a clădirii Centrului Economic „Bucovina” într-un terminal pentru călătorii care apelează la serviciile Aeroportului „Ştefan cel Mare”. Aceasta după ce, iniţial, autorităţile judeţene liberale alese în vară s-au exprimat împotriva acestui demers, motivând că organismele europene interzic schimbarea destinaţiei de centru de afaceri a obiectivului ridicat cu finanţare nerambursabilă în timpul mandatului 2004-2008 al lui Gavril Mîrza (PSD). „Mă întreb ce ar fi fost dacă în urmă cu trei şedinţe am fi votat notificarea Ministerului Dezvoltării, potrivit căreia în cazul schimbării destinaţiei va trebui să dăm banii înapoi. Sperăm ca răspunsul Comisiei Europene să fie unul favorabil, pentru că noi toţi ne dorim ca terminalul II să prindă contur cât mai repede” a evidenţiat ex-preşedintele CJ Suceava. În august, Cătălin Nechifor critica faptul că noua conducere a judeţului ignoră iniţiativa de transformare a clădirii Centrului Economic „Bucovina” în terminal, afirmând că, în vederea gestionării eficiente a fluxurilor de pasageri, „Gheorghe Flutur vrea să construiască o şoapră”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI