Executarea contribuabililor suceveni rău-platnici a adus la bugetul statului peste 110 milioane lei

> Valorificate au fost bunurile din 80 de cazuri în care s-a impus sechestrul, fiind stinse creanţe fiscale de 4,37 de milioane lei

 În perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2016, în vederea recuperării creanţelor fiscale, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava au comunicat 57.484 de somaţii, pentru debite în valoare de 192,72 de milioane de lei, efectiv încasându-se suma de 83,68 de milioane de lei. Pe de altă parte, potrivit unei informări a instituţiei, în intervalul la care facem referire, înfiinţate au fost 26.724 de popriri pe disponibilităţile din conturile bancare. Astfel, vizate au fost debite de 97,75 de milioane de lei, recuperările efectuate însumând 56,24 milioane de lei. În primele 9 luni ale anului, inspectorii de specialitate au procedat la înfiinţarea a 647 de popriri la terţi, pentru creanţe în valoare de 6,12 de milioane de lei, din total recuperându-se 2,58 de milioane de lei. Inspectorii AJFP Suceava au înfiinţat 73 de sechestre pe bunuri mobile în valoare 9,51 de milioane de lei şi încă 49 pe bunuri imobile, a căror valoare atinge 4,76 de milioane de lei. Valorificate au fost bunurile din 80 de cazuri în care s-a impus sechestrul, stinse fiind creanţe fiscale de 4,37 de milioane de lei.

Conform raportului de activitate al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, în cele dintâi trei trimestre ale anului 2016, prin aplicarea măsurilor de executare silită la bugetul statului, s-au încasat 111,48 de milioane de lei. Sursa citată mai relevă că dinamizarea acţiunilor de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici, suprapusă cu atenuarea fraudei în faza de colectare forţată, prin prevenirea diminuării sau înstrăinării patrimoniului acestora, este o preocupare prioritate a AJFP. „Prin aceste măsuri, contribuabilii cu datorii restante, notificaţi pentru a fi executaţi silit, sunt împiedicaţi să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate” informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: