Suceveanul Andi Grosaru vrea să preia locul de deputat al minorităţii italienilor din România

> Funcţia a fost deţinută de tatăl său timp de trei mandate

Fiul fostului deputat al minorităţii italiene din România, Mircea Grosaru, Andi Grosaru, este singurul candidat al Asociaţiei Italienilor din România – RO.AS.IT. la alegerile parlamentare din 11 decembrie, candidatura sa fiind acceptată de Biroul Electoral Central.

andi-grosaruAndi-Gabriel Grosaru este secretarul general al Asociaţiei Italienilor din România – RO.AS.IT., în timp ce mama sa, Ioana Grosaru, este preşedintele asociaţiei.

Tatăl lui Andi Grosaru, Mircea Grosaru, a fost preşedinte al Asociaţiei Italienilor din România – RO.AS.IT. şi a fost deputat al minorităţii italiene din 2004 până în februarie 2014, când a murit la Spitalul Judeţean Suceava, în urma unui infarct grav.

Mircea Grosaru a pus bazele acordului de colaborare dintre Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. şi Partidul Democrat European, proiect continuat de fiul său, Andi­-Gabriel Grosaru, prin aderarea asociaţiei la acest partid în decembrie 2014.

Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. a fost înfiinţată în anul 1993, la Suceava, din iniţiativa unui grup de descendenţi ai emigranţilor italieni stabiliţi în zona Bucovinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: