Un album de artă „Elena Greculesi”

La împlinirea a 40 de zile de la încetarea din viaţă a pictoriţei Elena Greculesi, ieri, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, în organizarea familiei şi a Bibliotecii Bucovinei, s-a desfăşurat o emoţionantă manifestare comemorativă, la care au participat oameni de cultură, printre care numeroşi artişti plastici, rude, persoane care au cunoscut-o şi au apreciat-o. Elena Greculesi (n. 21 iunie 1928 – d. 17 septembrie 2016) a fost evocată – în sala ce-i poartă numele, între tablourile pe care le-a dăruit Sucevei şi sucevenilor, cărora ieri li s-au adăugat un şevalet şi un ecran pe care se derulau imaginile altor lucrări ale sale – de Gabriel Cărăbuş, Doru Câmpan, nepot al pictoriţei, Doina Cernica, Mihai Iacobescu, Lucia Puşcaşu, Constantin Ungureanu-Box, Ioan Ieţcu, Gabriela Drişcu, Nicolae Cârlan, Constantin Hrehor.

La propunerea scriitoarei Doina Cernica de a se oferi, din partea sucevenilor, un răspuns generozităţii manifestate faţă de ei de Elena Greculesi, în acest context a fost îmbrăţişată de numeroase persoane participante la comemorare şi asumată ideea realizării unui proiect pentru un album de artă „Elena Greculesi”, proiect de care a promis să se ocupe, cu experienţa deja dovedită, artista plastică Lucia Puşcaşu. Vom reveni. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: