Un album de artă „Elena Greculesi”

La împlinirea a 40 de zile de la încetarea din viaţă a pictoriţei Elena Greculesi, ieri, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, în organizarea familiei şi a Bibliotecii Bucovinei, s-a desfăşurat o emoţionantă manifestare comemorativă, la care au participat oameni de cultură, printre care numeroşi artişti plastici, rude, persoane care au cunoscut-o şi au apreciat-o. Elena Greculesi (n. 21 iunie 1928 – d. 17 septembrie 2016) a fost evocată – în sala ce-i poartă numele, între tablourile pe care le-a dăruit Sucevei şi sucevenilor, cărora ieri li s-au adăugat un şevalet şi un ecran pe care se derulau imaginile altor lucrări ale sale – de Gabriel Cărăbuş, Doru Câmpan, nepot al pictoriţei, Doina Cernica, Mihai Iacobescu, Lucia Puşcaşu, Constantin Ungureanu-Box, Ioan Ieţcu, Gabriela Drişcu, Nicolae Cârlan, Constantin Hrehor.

La propunerea scriitoarei Doina Cernica de a se oferi, din partea sucevenilor, un răspuns generozităţii manifestate faţă de ei de Elena Greculesi, în acest context a fost îmbrăţişată de numeroase persoane participante la comemorare şi asumată ideea realizării unui proiect pentru un album de artă „Elena Greculesi”, proiect de care a promis să se ocupe, cu experienţa deja dovedită, artista plastică Lucia Puşcaşu. Vom reveni. (L.D.C.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI