Complicii fraudei cu fonduri europene de la SC Lactis Bălăceana, trimişi în judecată de procurorii anticorupţie

Procurorii DNA Suceava au trimis în judecată trei persoane suspecte de o fraudă de aproximativ 2 milioane de lei, bani din fonduri europene, cu care au construit o fermă de vaci, în localitatea Bălăceana.

Viorel Morăraşu, Eusebiu Adrian Catrinescu şi Dumitru Ştefan vor fi judecaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei” şi complicitate la această infracţiune.

Cei trei reprezintă de fapt părţile implicate în proiectul „Construire fermă vaci, localitatea Bălăceana” derulat în perioada 2010-2012 şi pe parcursul căruia, spun anchetatorii, au fost emise şi prezentate facturi fiscale în care erau trecute activităţi fictive şi supraevaluate, cu care beneficiarii proiectului au obţinut rambursarea unor cheltuieli eligibile.

Urmărirea penală împotriva celor trei a început în luna martie a.c., după ce procurorii DNA, care cercetau deja modul cum au fost obţinute fondurile europene, au efectuat percheziţii la sediul firmei din Bălăceana şi au ridicat documente cu valoare probatorie.

Potrivit procurorilor, inculpaţii au întocmit în fals şi au depus, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, facturi false în urma cărora au obţinut din bugetul UE, în trei tranşe, peste 2 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: