Canotaj. La Campionatul european

Sportivii suceveni au urcat de şase ori pe podium

Lotul României de canotaj juniori I a participat cu succes zilele trecute la Campionatul european din Lituania, acolo unde a obţinut şase medalii, trei de argint şi trei de bronz. De remarcat este că-n cinci din cele şase bărci medaliate ale României s-au aflat canotori de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de Ioan Despa, şi de la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni, antrenaţi de Vasile şi Ana Avrămia. Medaliat cu argint la europeanul de anul trecut în aceeaşi barcă şi cu bronz acum doi ani, la 8+1, canotorul Ciprian Tudosă, de la CSM Suceava, a devenit din nou vicecampion european în proba de dublu rame, alături de Mihăiţă Vasile Ţigănescu. Cei doi au terminat la două secunde în spatele Greciei, dar asta în condiţiile în care colegul de barcă al lui Cosmin a fost nevoit să tragă în calificări şi-n finală, şi în proba de 8+1, în caz contrar cei doi având şanse foarte mari la aur.

Campioană europeană de juniori I în 2015, Larisa Roşu, de la CSM Suceava, a reuşit de această dată medalia de bronz în proba de 4 vâsle, într-o barcă din care au mai făcut parte sportivele Adriana Ailincăi, Andreea Grăpinoiu şi Ioana Mădălina Moroşan, la doar jumătate de secundă de aurul câştigat de Germania.

În proba de 4 rame, sportiva Gabriela Bordei, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, a reuşit să câştige medalia de bronz alături de colegele de barcă Monica Georgiana Andron, Mădălina Caşu şi Roxana Iuliana Anghel.

În proba regină, cea de 8+1, la fete, Elena Dănuţ, de la CSM Suceava, şi Magdalena Rusu, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, au reuşit să câştige medalia de bronz, barca României trecând linia de sosire după Germania şi Belarus. La băieţi, barca României a avut o misiune mult mai grea, dar în final s-a ales tot cu medalia de bronz. Din barca masculină de 8+1 a făcut parte şi sportivul Alexandru Ciobâcă, de la CSM Suceava, deşi iniţial trebuia să tragă şi Cristian Cojocaru, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, care, din păcate, a făcut oreion şi a fost înlocuit de colegul lui Cosmin Pascari de la dublu vâsle, Mihăiţă Vasile Ţigănescu. O altă sportivă din judeţul Suceava, care activează în ţară, Nicoleta Ancuţa Bodnar, a fost aproape de medalie în proba de dublu vâsle, în final clasându-se pe locul IV.

„A fost un concurs mult mai greu decât în anii trecuţi şi asta pentru că a fost decalat cu o lună, iar toate echipajele au venit foarte bine pregătite. Sportivii noştri au reuşit să obţină rezultate foarte bune, dacă ţinem cont de concurenţă. Cosmin Pascari putea să câştige aurul, dar, din păcate, colegul său de barcă a fost nevoit să tragă şi la 8+1 în calificări şi finală, patru probe în două zile, iar oboseala şi-a spus cuvântul. Un rezultat foarte bun este şi cel al bărcii masculine de 8+1, acolo unde concurenţa a fost foarte mare. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care ni-l acordă în pregătire, dar şi-n competiţii, fără de care nu puteam să ajungem până la aceste performanţe”, a declarat antrenorul secţiei de canotaj de la CSM Suceava, Ioan Despa.

De vineri şi până duminică, juniorii I şi II de la CSM Suceava şi CSŞ „Nicu Gane” din Fălticeni vor lupta pentru medalii la Campionatele naţionale ce vor avea loc la Iaşi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI