„Ziua culturii fălticenene”

ziua culturii falticenene 2016 steagMiercuri, 15 iunie a.c., la Fălticeni vor avea loc mai multe manifestări culturale în cadrul celei de-a VI-a ediţii a programului „Ziua culturii fălticenene”.

În ziua în care se împlinesc 127 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu, de la ora 12, la Catedrala „Învierea Domnului” va avea loc o slujbă de pomenire a personalităţilor fălticenene, urmată, de la ora 13, de o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori la mormintele unor personalităţi ale culturii fălticenene.

Programul mai include şi un concurs de recitare din lirica eminesciană la care pot participa toţi iubitorii de poezie de la vârsta de 3 ani până la 103 ani, concurs care se va desfăşura de la ora 16 la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”. În acelaşi loc se va desfăşura şi lansarea albumelor: Ştefania Iacob – „Acum ştiu” şi „Folk din pana mea”.

Manifestările se vor încheia cu un concert la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, invitaţi de onoare fiind Vlad Calimandriuc, Liviu Ciulei, Paul Adrian Tihan, Mateiana Anechiforesei, Sorin Poclitaru şi Ştefania Iacob.

Manifestările sunt organizate de Asociaţia Fălticeni Cultural în parteneriat cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: