Un pic mai nemţi

Păi nu-i aşa?! Când repurtează sportivii noştri succese internaţionale (mai mult decât dacă ar fi vorba despre izbânzi ale artiştilor, inventatorilor, elevilor olimpici etc.), celor mai mulţi dintre noi ni se pare că ţara însăşi, cu toate ale ei, rele şi mai puţin bune (sic!), s-a aşezat undeva mai sus… Un recent studiu al IRES privitor la „şansele naţionalei la CE de fotbal” a dat însă peste români (cu mai mult sau mai puţin „microb” în ei) destul de ponderaţi; spre exemplu, numai 3% cred că România va fi campioană (!!!), iar aproape 50%, optimişti la rându-le, cred că echipa va păşi în optimi. Fiindcă deja putem compara nişte speranţe cu o realitate, aprox. 20% credeau că România va bate Franţa în meciul inaugural, iar 24% mizau pe un rezultat de egalitate. (În ce mă priveşte, şi cam părăsit de „microb”, m-am situat, neîntrebat, în categoria celorlalţi; şi cred că am avut noroc că Lloris s-a aflat pe minge în min. 4; mă tem că dacă ar fi înscris ai noştri, i-ar fi scos pe cocoşi din tracul care multă vreme i-a cocoşat şi…) Acum, ieşiţi fiind din paranteză, vă rog să nu mă taxaţi drept ageamiu. Căci, potrivit IRES, peste 50% din respondenţi habar n-au nici cine e căpitanul naţionalei (adevărat e că, înainte cu vreo două săptămâni, nici „Tata Puiu” nu se hotărâse), peste 25% nu-l cunosc pe antrenor, iar mulţi dintre chestionaţi se arată foarte indecişi în a indica niscaiva jucători reprezentativi: dacă 17% au zis că „nu ştiu”, din partea celorlalţi, „vedetele” n-au întrunit mai mult de 9-8% dintre opţiuni. De fapt, a reieşit că, în genere, suporterii români preferă la CE… Spania, Germania şi Franţa, pe care, de altfel, le văd şi pe podium, în această ordine: Germania, Franţa, Spania.

Altfel spus, dacă Germania va câştiga CE, vom avea motive să ne simţim şi noi un pic mai nemţi. Iar dacă nu…, oricum mai merge-o bere!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: