Ploile au dat peste cap programul de reparare a străzilor din Suceava

> „Am pierdut peste două săptămâni din calendarul de asfaltări” a declarat edilul-şef Ion Lungu

Precipitaţiile îndelungate din ultima perioadă au dat peste cap calendarul lucrărilor de reparaţii la infrastructura rutieră din municipiul Suceava. Potrivit primarului Ion Lungu, întârzierile sunt de cel puţin două săptămâni, asfaltarea şi marcarea străzilor făcându-se printre picături.

„Aceste ploi ne dau bătăi de cap în ceea ce priveşte lucrările de sezon, respectiv cele de asfaltare şi de marcare a străzilor. Am pierdut peste două săptămâni din calendarul de asfaltări şi s-ar părea că, până la jumătatea acestei săptămâni, vremea va fi la fel, iar în aceste condiţii nu se pot face lucrări” subliniază primarul. El spune că, totuşi, aproape de finalizare se află strada Zamca, covoare asfaltice turnându-se pe strada Lalelelor din cartierul „George Enescu”; strada Slătioarei şi bulevardul Gavril Tudoraş din cartierul Obcini, în timp ce pe strada Mihai Viteazul, paralelă cu bulevardul principal, se intervine la reabilitarea trotuarelor. Reparaţii au fost iniţiate pe alte 15 străzi, însă lucrările vor fi reluate odată cu ameliorarea condiţiilor meteorologice.

„Nu ne putem bate joc de banii noştri. Sperăm ca vremea să se îndrepte, astfel încât să finalizăm aceste străzi şi să ne apucăm de altele, prinse în programul din acest an” a explicat Ion Lungu.

În acest an, Primăria Suceava va cheltui cu infrastructura rutieră nu mai puţin de 33 milioane de lei, în reparaţii urmând a intra 200 de artere, pentru care în bugetul local este rezervată suma de 200 milioane de lei. Covoare asfaltice ar urma să fie turnate pe străzile Zamca, Zorilor, Jupiter, Scurtă şi Mihai Viteazul, pe bulevardul Corneliu Coposu şi bulevardul Gavril Tudoraş. Diferenţa de 133 de milioane de lei este trecută la capitolul investiţii, pentru început intrând în lucru două străzi de pământ, respectiv Mihail Sadoveanu, din cartierul Zamca, Bogdan Vodă din centru, în cazul cărora licitaţia fost deja ţinută. Urmează alte două străzi din aceeaşi categorie, Lev Tolstoi din Burdujeni-sat şi Constantin Moraru din Iţcani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: