Maşini electrice în transportul sucevean de mărfuri

> Scopul proiectului derulat cu oraşe partenere din UE este reducerea impactului emisiilor de noxe auto în atmosferă

Municipiul Suceava implementează proiectul „Freight tails action planning network – Soluţii logistice inovatoare pentru transportul şi distribuţia de marfă”, împreună cu Westminster (Marea Britanie), Maastricht (Olanda), Parma (Italia), La Rochelle (Franţa), Gdynia (Polonia), Umea (Suedia), Tallinn (Estonia), Bruxelles (Belgia) şi Split (Croaţia). Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană, în cadrul programului de cooperare teritorială „Urbact III”, venind în continuarea proiectelor „EVUE – Mijloace de transport electrice în zonele urbane”, derulat în intervalul iulie 2010 – ianuarie 2013, şi „Reţeaua de electromobilitate pilot a oraşelor EVUE”, implementat în perioada ianuarie 2014 – martie 2015.

Prin noul proiect, municipiul Suceava primeşte asistenţă tehnică nerambursabilă în vederea extinderii conceptului de electromobilitate şi a utilizării de maşini electrice şi puncte de încărcare a acumulatorilor în companiile private care au ca obiect de activitate transportul şi distribuirea de mărfuri în mediul urban, scopul fiind reducerea impactului emisiilor de noxe auto în atmosferă. Astfel, Suceava va întocmi un plan integrat de acţiune, document care include propuneri de proiecte pentru fluidizarea traficului rutier şi reglementarea sistemului de transport şi distribuire a mărfurilor, iar în cadrul parteneriatului internaţional vor avea loc activităţi de transfer de cunoştinţe şi bune practici între oraşele implicate.

Bugetul proiectului „Freight tails action planning network – Soluţii logistice inovatoare pentru transportul şi distribuţia de marfă” este de 42.615 euro, 85% fiind contribuţia Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% reprezentând aportul din bugetul de stat al României, iar 2% constând în participarea locală a municipiului Suceava. Proiectul va fi implementat pe durata a 24 de luni, începând cu luna mai a anului 2016, Suceava urmând a promova la nivelurile local, naţional şi internaţional realizările proiectului „Electromobilitate – Vehicule pentru o municipalitate verde”, proiect finanţat prin Programul de colaborare româno-elveţian, aflat în curs de implementare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: