Peste 3.330 mc de gaze naturale necesari pentru extinderea din Burdujeni-sat

Primăria Suceava a finalizat calculele privind debitul suplimentar de gaze naturale necesar extinderii reţelelor de alimentare în cartierul Burdujeni-sat, cât şi în cartierul Tinereţii de pe Dealul Mănăstirii. Aceasta după ce salariaţii executivului au bătut din poartă în poartă pentru a vedea care dintre locuitorii celor două zone vor să beneficieze de această facilitate. Din cei 977 de proprietari de locuinţe chestionaţi, 97,95% au declarat că vor să fie branşaţi cu maşini de gătit, sobe sau centrale pentru încălzire. Astfel, Ion Lungu, primarul Sucevei, a anunţat că necesarul este de peste 3.300 mc, acesta fiind înaintat E.ON Distribuţie Gaz, în vederea semnării protocolului de parteneriat pentru demararea investiţiei.

„Am finalizat partea tehnică a consultării privind introducerea gazului metan în Burdujeni-sat. Sunt necesari 3.087 mc/h în Burdujeni-sat şi 243 mc/h în Dealul Mănăstirii. Deci, totalul debitului solicitat de la E.ON Distribuţie Gaz este de 3.331 mc gaze naturale pe oră. Am înaintat aceste date tehnice şi sper ca, în cea mai scurtă perioadă de timp, să fie semnat protocolul între Primărie şi E.ON, spre a putea aduce gazul metan în Burdujeni-sat” a declarat Ion Lungu.

Investiţia în extinderea reţelei de gaze naturale în Burdujeni-sat a fost aprobată în urmă cu mai mulţi ani, în Consiliul Local. La acea dată, de la bugetul local urma a fi disponibilizată suma de 4,18 milioane lei, execuţia fiind programată pentru o perioadă de un an şi jumătate. Lucrările prevedeau înfiinţarea a 1,16 km de conductă de medie presiune, 19,3 km de conductă de presiune redusă, precum şi a staţiei de reglare măsurare, acestea urmând a deservi consumatorii de pe aproape 30 de străzi. În cartierul Burdujeni-sat erau identificate ca beneficiare peste 600 de locuinţe, 15 obiective social-culturale şi 15 societăţi comerciale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: