O carte în dar

Şcoala Gimnazială Bălcăuţi a fost vizitată în după-amiaza zilei de 16 mai a.c. de o delegaţie ucraineană condusă de Serghei Martiniuc, şeful Direcţiei de Învăţământ a Consiliului Orăşenesc Cernăuţi. Delegaţia, formată din directori de licee şi şcoli gimnaziale din Cernăuţi, se află în judeţul Suceava în cadrul proiectului “Pas cu pas spre un învăţământ european”, încheiat între Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi Gimnaziul Nr. 6 Cernăuţi, Ucraina.

Popasul la şcoala bălcăuţeană a avut drept scop donarea unor cărţi din literatură ucraineană.

“În Cernăuţi, avem patru şcoli cu predare în limba română. Ştim cât de greu le e să se descurce. Sprijinim aceste şcoli deoarece le înţelegem foarte bine situaţia. Cu probleme similare se confruntă şi şcolile din comunităţile ucrainene din România. Cărţile aduse pentru elevii din Bălcăuţi îi vor ajuta în procesul instructiv-educativ, îi vor apropia mai mult de limba maternă. A fost o surpriză plăcută pentru noi să-i auzim pe copii recitând poezii din literatura ucraineană şi interpretând cântece din folclorul local. Am fi foarte bucuroşi dacă ne-aţi putea vizita oraşul în cadrul unui schimb de experienţă care să ne îmbogăţească pe toţi” a declarat dl Serghei Martiniuc.

 Prezenţi la întâlnire au fost şi Ioan Ignat, directorul Gimnaziului Nr. 6 Cernăuţi (cu predare în limba română) şi Marius Cazacu, profesor la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. (LĂCRĂMIOARA GRIGORCIUC)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: