O serie de biserici au primit ilegal bani de la primării

Curtea de Conturi > Este vorba despre un total de 102.000 lei, în cauză fiind unităţi de cult din Gura Humorului, Milişăuţi, Adâncata, Ciocăneşti, Gălăneşti, Mănăstirea Humorului, Poiana Stampei, Slatina şi Vatra Moldoviţei

 În timpul acţiunilor de audit şi control, Camera de Conturi Suceava a descoperit că mai multe administraţii locale din judeţul Suceava au efectuat plăţi ilegale pentru acţiuni cu caracter social-cultural şi sportiv. Conform Raportului privind finanţele publice locale pe anul 2014, acestea sunt estimate la un total de 50.000 de lei, reprezentând plăţi pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare şi întreţinere a asociaţiilor sportive, din subvenţii de la bugetul local, fără existenţa unui contract de finanţare nerambursabilă, contrar prevederilor legale. La acestea se adăugă cheltuieli pentru susţinerea cultelor, pe bază de documente justificative, fără respectarea procedurii de acordare a contractelor de finanţare nerambursabilă, în valoare de 102.000 de lei, în cauză fiind unităţile administrativ-teritoriale orăşeneşti Gura Humorului şi Milişăuţi şi unităţile administrativ-teritoriale comunale Adâncata, Ciocăneşti, Gălăneşti, Mănăstirea Humorului, Poiana Stampei, Slatina şi Vatra Moldoviţei.

Potrivit Camerei de Conturi Suceava, abaterile cauzatoare de prejudiciu au fost determinate de neaprobarea regulamentului pentru stabilirea condiţiilor şi a procedurii de acordare a contractelor de finanţare nerambursabilă. De asemenea, prejudiciul adus la bugetul de stat este inclusiv urmare a efectuării de plăţi fără perfectarea unui contract de finanţare nerambursabilă, în lipsa documentelor justificative, cât şi fără îndeplinirea cumulativă obligatorie a criteriilor şi condiţiilor de acordare a finanţărilor nerambursabile din bugetul local. Potrivit legislaţiei în vigoare, finanţările nerambursabile se acordă, pe bază de proiecte, din fondurile publice, pentru activităţi non-profit de interes local. Beneficiari ai finanţărilor nerambursabile sunt persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, inclusiv asociaţiile, fundaţiile sau cultele religioase.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: