Incendiu la cantonul silvic Suceviţa

 > Focul ar fi putut ajunge la pădure > În timpul intervenţiei a explodat o butelie, a doua fiind scoasă şi răcită la timp de pompieri

Ieri, înainte de ora 13, a fost solicitat la „112” ajutorul pompierilor militari pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire din curtea cantonului silvic Suceviţa.

Cum aveau să constate mai târziu pompierii militari, focul izbucnise din cauza supraîncălzirii cablului unui frigider şi, chiar dacă a fost lichidat relativ repede, nu a fost deloc unul simplu. O scânteie scăpată spre pădurea din apropiere ar fi fost suficientă pentru un incendiu cu consecinţe mult mai grave.

Au fost deplasate la canton echipaje de pompieri cu şapte autospeciale şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi şi de la gărzile de intervenţie Siret şi Vicovu de Sus, de asemenea de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa.

Când au ajuns la faţa locului, ardeau două construcţii, cu multe bunuri uşor inflamabile în interior, existând deja pericolul de propagare la clădirea cantonului şi la fondul forestier.

Situaţia a părut să se complice când, la un moment dat, în timpul intervenţiei, a explodat o butelie.

O a doua butelie, gata-gata să facă şi ea „bum”, a fost scoasă însă la timp de militari, răcită şi, astfel, s-a înlăturat pericolul.

Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, focul a fost lichidat înainte de ora 15, dar o construcţie corp comun formată din adăpost de animale, depozit de furaje şi garaj, plus cam tot ce se afla în interiorul acestora, s-a distrus.

„Au ars o construcţie corp comun, compusă din adăpost de animale, depozit de furaje şi garaj, precum şi o anexă, pe o suprafaţă totală de aproximativ 200 mp. Flăcările au mai distrus două tone de fân, o maşină de tocat furaje, aparatură electrocasnică şi alte bunuri” a transmis plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava.

Nu s-au produs victime, cantonul a scăpat, iar pădurea din jur a rămas neatinsă de foc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: