Prelucrarea lemnului, construcţiile şi comerţul, în topul accidentelor de muncă

 > Anul trecut, patru din cele şapte accidente mortale s-au petrecut în decembrie, un neplăcut record înregistrându-se în 2011, când accidentaţi mortal au fost 18 lucrători suceveni

 În 2015, în judeţul Suceava au fost înregistrate 47 de persoane accidentate, face public Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). Din total, 40 de persoane implicate în nedoritele evenimente s-au ales cu incapacitate temporară de muncă, în timp ce şapte accidente au avut drept urmare moartea accidentatului. De remarcat este faptul că dacă în 11 luni ale anului trecut s-au înregistrat în total doar trei accidente letale, în decembrie la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost comunicate patru evenimente soldate cu decesul victimelor.

Conform inspectorului-şef Romeo Butnariu, în 2015, cele mai expuse domenii la accidentele de muncă au fost prelucrarea lemnului – nouă accidentaţi, construcţiile şi comerţul – cu câte şase, transporturile – cu patru victime.

Potrivit statisticilor, în anul 2014, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a înregistrat 48 de accidente de muncă, dintre care doar cinci mortale, iar 43 urmate de incapacitate temporară de muncă. În anul 2013, în judeţ s-a înregistrat un total de 58 de accidentaţi, faţă de 67 în 2012 şi 87 în 2011. În schimb, pe parcursul anului 2013, opt suceveni şi-au pierdut viaţa în evenimente legate de serviciu, cu unu mai mult faţă de 2015, dar şi sub nivelul din 2011, când accidentaţi mortal au fost 18 lucrători.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI