Suceava a pierdut bătălia pentru titlul de Capitală europeană a culturii în 2021

delegatie suceavacapitala europeanaMinistrul culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat, ieri, la prânz, în cadrul unei conferinţe de presă de la Biblioteca Naţională a României, cele patru oraşe care s-­au calificat în competiţia pentru desemnarea capitalei europene a culturii în 2021. Între cele patru oraşe nu se află şi Suceava.
Primarul Ion Lungu consideră că Suceava iese cu fruntea sus din această competiţie. Potrivit edilului-şef, cheltuielile cu această candidatură se ridică la aproximativ 10.000 de euro, iar municipiul reşedinţă de judeţ a rămas cu un program cultural care urmează să fie pus în aplicare cu fonduri europene şi de la bugetul de stat.
Pentru acordarea prestigiosului titlu de Capitală culturală europeană, în perioada 7­10 decembrie a.c., au fost audiate, de o comisie specială, proiectele de candidatură ale celor 14 oraşe, între care şi Suceava.
Delegaţia Sucevei a prezentat proiectul în cursul zilei de joi, 10 decembrie, timp de 45 de minute, după care în alte 45 de minute a răspuns la întrebările juriului.
Echipa Sucevei a fost formată din Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, Radu Bores, coordonator de proiect, Carmen Veronica Steiciuc, coordonator artistic, Tetyana Tatarchuk, expert internaţional – partener Cernăuţi, Susana Alonso Sampedro, expert internaţional – partener Barcelona, Bogdan Ioan Grudnicki, coordonator operaţional, Geanina Voroniuc, expert program artistic, Paul Niculescu Mizil, expert program artistic, şi Alina Derla, consilier al primarului.
Membrii juriului, cu reale competenţe în materie, au fost numiţi de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene şi Comitetul Regiunilor. Ministerul Culturii a numit, de asemenea, doi experţi naţionali, în consultare cu Comisia Europeană şi în urma validării oficiale a acesteia din urmă.
Aşadar, vineri, la Bucureşti, au fost anunţate oraşele preselectate, care au şanse reale să câştige titlul de Capitală europeană a culturii în 2021. Cele patru oraşe sunt Bucureşti, Baia Mare, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: