Vineri

Universitatea „Ştefan cel Mare” găzduieşte Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

 > Manifestarea este deschisă tuturor categoriilor de persoane, fără condiţionări de vârstă sau de nivel de studii > La USV s-a mai desfăşurat o ediţie a acestei Burse, respectiv cea din 27 septembrie 2013

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi va avea loc, anul acesta, vineri, pe 25 septembrie, cu începere de la ora 10, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, „Manifestarea le va da posibilitatea absolvenţilor să participe la interviuri cu angajatori din diverse domenii de activitate, să cunoască cerinţele şi criteriile de selecţie pentru cele mai căutate meserii ale momentului şi să ia contact cu noi instrumente şi tehnici de căutare a unui loc de muncă sau de pregătire a interviului de angajare”, informează directorul executiv Mirela Adomnicăi, menţionând că, în acest sens, doritorii vor putea participa la o şedinţă de consiliere şi orientare privind cariera, ţinută de consilieri specializaţi. Potrivit şefei AJOFM Suceava, Bursa este deschisă tuturor categoriilor de persoane, fără condiţionări de vârstă sau de nivel de studii.

Astfel, solicitanţii din alte localităţi din judeţ pot participa la bursele de la sediile locale ale AJOFM din Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, precum şi la cea de la Casa Germană din Rădăuţi. Iniţial, scoase la bătaie erau doar 93 de locuri vacante, respectiv 36 de posturi în Suceava, 40 în Fălticeni şi 17 în Câmpulung Moldovenesc, „însă ofertele au început să fie mai consistente pe finalul săptămânii”. Directorul executiv al AJOFM, Mirela Adomnicăi, precizează că solicitanţii cu studii medii sau profesionale pot ocupa unul din posturile vacante de operator calculator, funcţionar marketing, funcţionar transport, electrician, vânzător, paznic, operator la maşini cu comanda numerică, cele mai ofertante domenii pe acest segment fiind construcţiile, colectarea deşeurilor şi fabricarea produselor din minerale nemetalice. Absolvenţii de studii superioare au la dispoziţie, până în prezent, posturi de inginer proiectant în silvicultură, inginer mecanic, inginer geodez, inginer reţele electrice, inginer automatizări, economist, programator, iar lista este deschisă în vederea completării cu ofertele din această săptămână. Amatori s-au arătat angajatorii din construcţii, silvicultură, activităţi de arhitectură şi inginerie, dar şi din activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice. Lucrătorii fără calificare se vor putea angaja ca asamblor de cabluri auto, femeie de serviciu sau muncitor necalificat, în domenii cum ar fi fabricarea autovehiculelor de transport rutier, colectarea deşeurilor sau construcţii.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a mai găzduit o ediţie a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, în septembrie 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Care locuri de muncă???Muncitori necalificați sunt singurele oferte!!Un județ și oraș mizerabil.Cele câteva posturi care mai sunt libere în mediul bugetar sunt ocupate de pensionari.În învățământ o mare mizerie!!Toți pensionarii și bătrânii în prag de pensie sunt susținuți.În loc să fie primiți tineri în sistem ,au fost ținuți pensionari pe posturi sau cei bătrâni cu norma de 16 ore li s-au dat 25 de ore ,să mănânce cu 2 linguri și alții să nu aibă după ce bea apă.Rugăm ziariștii să vadă normele profesorilor cu peste 25 de ani vechime ,și de ce nu sunt scoase posturile să fie ocupate de cei tineri și fără servicii???Un stat mafiotic Suceava!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: