Stadion? Da. Drum asfaltat? Ba !

După o pauză în scris, firească pentru orice veteran al luptei cu cuvântul, aş fi dorit să revin, după cum mi-e felul, „în forţă”, cu veşti frumoase, demne de admirat, deşi am scris, şi-am tot fost publicat, şi cu ştiri, însemnări, de multe ori acestea reflectând unele situaţii greu de imaginat chiar şi de cititorul obişnuit. Acestea persistă, iar pentru remedierea lor, singura soluţie, în cazul meu de colaborator al ziarului, rămâne doar faptul autentic, publicat şi… răspublicat, spre a ajunge odată şi odată în deplina cunoaştere a organelor în cauză. Deci, să stabilim mai întâi un lucru. Eu nu urmăresc cine vine de la judeţ pe ale noastre plaiuri, important este să afirm că o duzină de ştiri apărute în „Crai nou” din 2008 încoace au semnalat persistenţa acelei gropi, denumită ruşinea satului, capcană, groapa morţii etc.

Am mai atras atenţia despre pericolul care-l mai prezintă malurile surpate ale râului Suceava, care au „câştigat teren” în urma inundaţiilor din anii trecuţi, cucerind o bună porţiune din drumul principal. Am scris şi mi s-au publicat ştirile ce priveau lipsa chiar cu desăvârşire a iluminatului stradal nocturn, care în lungi perioade mai persistă şi acum. Nereguli ar mai fi, însă mă voi opri acum asupra uneia „cronice” inserată şi în titlu. Păi, da. Cu porţiunea de drum rămasă neasfaltată… S-au defectat temporar câteva microbuze din pricina unui „asemenea traseu”, mai mult ca atât, ne rupem încălţămintea parcurgându-l, înghiţim „norii de praf” ai maşinilor, iar după ploaie unii şoferi, mai zurbagii, trec direct prin mulţimea de gropi cu apă, împroşcând pietonul care merge regulamentar. Chestiunea ar fi de-a râsu-plânsu, dar treceţi, vă rog, pe jos şi aşa veţi păţi. Însă şi o ştire care ne onorează, oarecum. Încă nu este inaugurat, dar vom avea stadion la standard modern! În rest, o zicere cunoscută: „Toate-s vechi şi noi sunt toate!”. (DECEBAL ALEXANDRU SEUL)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: