Doi universitari suceveni, membri în consilii naţionale ale MECS

Doi profesori de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava au fost nominalizaţi în două organisme ale MECS, responsabile cu finanţarea învăţământului superior românesc, respectiv coordonarea şi evaluarea cercetării ştiinţifice la nivel naţional.

prelipceanuCei doi universitari suceveni, „cercetători valoroşi şi specialişti recunoscuţi pe plan internaţional în domeniile lor”, sunt prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorector al USV, responsabil cu baza materială şi problemele studenţeşti, şi prorectorul cu activitatea ştiinţifică de la USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian. Prof. Gabriela Prelipcean a fost numită, recent, membru în biroul Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS), organism consultativ la nivel naţional al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, iar Mihai Dimian a fost numit, tot recent, prin ordin de ministru, membru al Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS).

Mihai Dimian

Mihai Dimian

„Nominalizarea acestor două cadre didactice ale Universităţii «Ştefan cel Mare» din Suceava în organisme centrale şi esenţiale în viaţa academică românească reprezintă o dovadă în plus a recunoaşterii performanţelor universităţii sucevene” a transmis conducerea USV. Potrivit acesteia, Gabriela Prelipcean este preocupată de „dezvoltarea principiilor şi metodelor de distribuire a fondurilor publice către universităţile de stat din România, fiind „Ambasador Fulbright”, conducătoare de doctorat în domeniul Economie, specialist în problematica pieţelor financiare şi în managementul crizelor economico-financiare, în cadrul USV. „În vârstă de 40 de ani, Mihai Dimian este unul dintre cei mai tineri membri ai CNCS, care reuneşte nume de referinţă ale cercetării româneşti, precum preşedintele Academiei Române, acad. Valentin Vlad. Merită remarcat şi faptul că, în afară de reprezentanţii universităţilor şi institutelor din cele patru mari centre universitare (Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara), CNCS are în componenţă doar câte un reprezentant din alte cinci universităţi din Braşov, Craiova, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş” a mai precizat conducerea USV. Ea a remarcat „deschiderea” conducerii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice de a consulta toţi factorii de decizie din universităţile româneşti şi de a atrage „în procesul de adoptare a deciziilor a competenţelor de înalt nivel existente în diverse centre universitare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: