Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni

Ceremonia de acordare a gradului de sergent major pentru cei mai tineri absolvenţi

Vineri, 17 iulie, începând cu ora 10, pe aleea pietonală din faţa Primăriei Fălticeni s-a desfăşurat ceremonia de absolvire şi acordare a gradului militar absolvenţilor din seria 2013-2015 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

Evenimentul a avut loc cu participarea reprezentanţilor Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Prefecturii şi Consiliului Judeţean Suceava, instituţiilor din judeţ cu atribuţii în ordinea şi liniştea publică, ai ISU, Centrului Militar Judeţean, Poliţiei de Frontieră, STS, a comunităţii locale, a rudelor şi prietenilor celei de-a şasea promoţii de absolvenți a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi.

Festivitatea a debutat cu prezentarea onorului col. Cristian Niţu, reprezentantul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, şi salutul celei mai tinere generaţii de subofiţeri jandarmi.

După discursul col. Ionel Postelnicu, locţiitorul comandantului Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, şi rugăciunea de binecuvântare, col. Mihai Munteanu, şeful Biroului planificare, metodică şi Informare-documentare din cadrul şcolii, a dat citire ordinului inspectorului general al Jandarmeriei de acordare a gradului de sergent major promoţiei 2015, precum şi a ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie.

„Odată cu promoţiile de absolvenţi, şcoala a cunoscut o dezvoltare instituţională remarcabilă, fapt datorat eforturilor conjugate ale personalului de comandă, didactic şi didactic auxiliar, ale elevilor din toate seriile, care ne-au sprijinit pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a actului educativ. Sprijinul permanent şi încrederea de care ne-au asigurat reprezentanţii eşalonului superior ne-au motivat să devenim un furnizor de pregătire stabil şi credibil al Jandarmeriei Române.

Dragi absolvenţi, este momentul în care urcaţi o nouă treaptă în devenirea personalităţii voastre. Pentru voi, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi a fost un alt examen de maturitate, prin care v-aţi asumat alegerea făcută. Suntem mândri că voi sunteţi rezultatul muncii noastre şi suntem siguri că veţi reprezenta cu onoare şi deminate atât uniforma bleu-jandarm, cât şi şcoala pe care a-ţi absolvit-o. A fi militar nu este o meserie obişnuită. Este, în primul rând, o vocaţie şi o datorie pe care o pot duce la bun sfârşit cei cu adevărat puternici şi responsabili.

Nu uitaţi să vă iubiţi ţara, să vă iubiţi şi să vă respectaţi părinţii care sunt şi vor fi totdeauna alături de voi. Vă urez o carieră militară de succes” a spus col. Ionel Postelnicu.

Au fost acordate diplome de merit absolvenţilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură, sg.maj. Pavel-Gabriel Faraon; sg.maj. Bogdan Dimitrie Ţabrean; sg.maj. Costel-Bogdănel Tarcan, după care a luat cuvântul şeful promoţiei 2015, sergentul major Pavel-Gabriel Faraon.

„Ne amintim cu drag de ziua în care, acum doi ani, păşeam cu o uşoară temere în această instituţie, însă eram plini de speranţă şi dornici de a duce la bun sfârşit misiunea începută. Încheiem astăzi în aceeaşi formaţie şi cuprinşi de aceleaşi emoţii, dar mult mai încrezători în noi şi cu un alt statut, cel de subofiţeri jandarmi profesionişti, cu drepturi depline în Jandarmeria Română, pregătiţi să slujim patria, să apărăm ordinea de drept şi să devenim sprijinul cetăţeanului. Prin perseverenţă, rigoare, disciplină, respect faţă de sine şi faţă de ceilalţi am reuşit parcurgerea celor doi ani de şcoală, asimilând un bagaj considerabil de cunoştinţe sub îndrumarea instructorilor militari, cărora le mulţumim că au fost alături de noi pentru a ne călăuzi paşii pentru a deveni ceea ce ne-am dorit. Suntem recunoscători familiilor noastre şi prietenilor care ne-au susţinut moral şi ne-au încurajat. Ne aflăm la finalul unei etape din viaţă şi, cum fiecare început are şi un sfârşit, ne dorim ca acesta să fie începutul unei cariere militare de succes. Cunoaştem faptul că fiecare efort trebuie răsplătit, de aceea ne luăm în momentul de faţă angajamentul să reprezentăm cu onoare şi demnitate uniforma de jandarm şi templul pregătirii noastre profesionale, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi «Petru Rareş» Fălticeni” a spus şeful de promoţie, sg.maj. Pavel-Gabriel Faraon.

Au mai luat cuvântul Constantin Harasim – prefectul judeţului Suceava, Alexandru Rădulescu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Coman – primarul municipiului Fălticeni şi a fost citit mesajul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea.

„Începând de mâine veţi ajunge la noile locuri de muncă. Sunteţi cei care vă veţi desfăşura activitatea în stradă, în contact cu oamenii, iar aceştia vă evaluează ca atare. Şi în funcţie de ceea ce văd îşi formează percepţia faţă de ceea ce înseamnă fermitate în aplicarea legii, respectarea drepturilor şi libertăţilor individuale şi spiritul de sacrificiu. Aceste calităţi vrem să le vedem în misiunile dumneavoastră.

Sunteţi generaţia care îşi începe cariera profesională fără griji legate de drepturile care vi se cuvin. Intraţi în activitate la termenul stabilit, aveţi un cadrul legal care vă protejează pe dumneavoastră şi familiile dumneavoastră, dotările logistice au fost îmbunătăţite semnificativ, iar drepturile financiare vă sunt respectate” se precizează în mesajul ministrului Gabriel Oprea.

După mesajul lui Gabriel Oprea, rostit de reprezentantul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, col. Cristian Niţu, a urmat defilarea absolvenţilor în aplauzele asistenţei şi pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi.

În perioada 6 – 16 iulie, elevii Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, seria 2013-2015, au susţinut examenul de absolvire la finalul celor doi ani de şcolarizare. Examenul a constat în trei probe, practică, scrisă şi orală, în care elevii au demonstrat dobândirea deprinderilor în manipularea armamentului, dezvoltarea capacităţilor motrice şi a rezistenţei organismului la efort, precum şi dobândirea cunoştinţelor şi deprinderilor în urma parcurgerii programei şcolare.

Comisiile de examen au fost constituite din instructori militari din cadrul şcolii şi ofiţeri specialişti din unităţile operative ale Jandarmeriei Române din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Harghita, coordonaţi de reprezentanţi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Ministerului Afacerilor Interne.

Media generală de absolvire a constituit criteriul după care s-a făcut clasamentul absolvenţilor în vederea repartiţiei acestora în unităţile operative, repartiţie care s-a desfăşurat tot vineri, în sistem videoconferinţă, după ceremonia de absolvire şi de acordare a gradului de sergent major. (I.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI