O parte dintre candidaţii PNL din judeţele Moldovei la alegerile locale din 2016 au fost deja stabiliţi

Vicepreşedintele PNL pentru regiunea de nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat că PNL se află în plin proces de stabilire a candidaturilor pentru alegerile locale în regiunea nord-est, unii dintre candidaţi fiind deja cunoscuţi, în timp ce alţii vor fi stabiliţi în urma competiţiilor interne din partid.

Potrivit lui Bălan, PNL are un potenţial bun în judeţele din regiunea de nord-est a ţării în perspectiva alegerilor locale de anul viitor, concluzie care a reieşit în urma analizei făcute de liderii organizaţiilor PNL din judeţele Moldovei, împreună cu cei doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Parlamentarul liberal a arătat că, la Suceava, primul pe lista de candidaţi la Consiliul Judeţean va fi senatorul Gheorghe Flutur, iar pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ va fi organizată o competiţie internă.

În judeţul Iaşi, a spus Bălan, cap de listă pentru Consiliul Judeţean va fi „un tânăr liberal” evitând să­i dea numele. În schimb, pentru stabilirea candidatului la Primăria Iaşi va avea loc o competiţie internă.

La Botoşani, fostul primar Cătălin Flutur va candida pentru un nou mandat, iar la Consiliul Judeţean, pentru preşedinte şi vicepreşedinte, urmează să fie desemnaţi cei care se vor afla pe primele locuri pe listă.

Potrivit vicepreşedintelui regional al PNL, la Vaslui „este cristalizată” prima candidatură pe listă, în timp ce pentru candidaţii la primăriile Vaslui şi Bârlad va fi competiţie internă.

Pentru judeţul Bacău, PNL se află încă în discuţii privind persoanele care se vor afla pe primele locuri pe lista pentru Consiliul Judeţean, în timp ce pentru funcţia de primar va fi propusă candidatura unui parlamentar cunoscut.

Ioan Bălan a precizat că, în judeţul Neamţ, PNL are „o variantă foarte bună” pentru a deschide lista de candidaţi la Consiliul Judeţean, iar, pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ, partidul are deja în vedere o candidatură pe care acesta a refuzat deocamdată să o facă publică.

În municipiul Roman, PNL îl va propune pe actualul primar, Laurenţiu Leoreanu, iar la Târgu Neamţ va candida actualul viceprimar, Traian Humulescu.

Vicepreşedintele Ioan Bălan a explicat că pentru consiliile judeţene candidaţii care se vor afla pe primul loc pe listă vor fi desemnaţi în urma unor decizii politice asumate, iar candidaturile la funcţiile de primari, unde sunt mai mulţi competitori, se vor stabili atât din punct de vedere politic, cât şi în baza unor cercetări sociologice făcute sub directa coordonare a Comisiei de unificare. „Potenţialul în regiunea nord-est este mare în contextul actual al încrederii pe care o acordă populaţia PNL, iar scorul electoral al PNL în alegerile locale din această regiune va fi extrem de important în calculul electoral în vederea alegerilor parlamentare din toamna anului viitor” a declarat Ioan Bălan.

Totodată, el a mai subliniat că principalul obiectiv al PNL la alegerile locale este câştigarea funcţiei de primar general al Capitalei. Întrebat care ar putea fi candidatul PNL pentru funcţia de primar al Bucureştiului, Ioan Bălan a răspuns că este o competiţie internă în care s­au înscris mai multe personalităţi politice ale partidului, dar că el consideră că, dacă va dori să candideze, liderul PNL Alina Gorghiu ar fi cu siguranţă aleasă primar general al Capitalei.

„Am văzut că mai multe personalităţi politice şi-au anunţat intenţia de a participa la competiţia internă pentru desemnarea candidatului liberal, dar mie mi se pare că lipseşte un nume extrem de important, cel al Alinei Gorghiu” a spus Bălan. Acesta a explicat că, în ultima perioadă, a participat alături de copreşedintele PNL Alina Gorghiu la mai multe întâlniri ale PNL din judeţele din regiunea nord-est, care i­au confirmat calităţile liderului liberal.

„Am rămas impresionat de forţa mesajului politic pe care îl transmite, precum şi de determinarea cu care abordează alegerile locale. Cred că îndeplineşte toate condiţiile şi are şi profilul de primar general al Capitalei” a menţionat Bălan.

Vicepreşedintele regional al PNL a adăugat că cel mai important pentru un candidat este să îşi convingă colegii că este varianta cea mai bună, iar Alina Gorghiu a făcut­o, dar că în perioada următoare ea ar trebui să îşi anunţe colegii dacă doreşte o candidatură la funcţia de primar general al Capitalei.

„Odată cu alegerea în funcţia de preşedinte al României a lui Klaus Iohannis s­au spart anumite tipare considerate de succes şi obligatorii. Percepţia că doar bărbaţii pot fi primari ai Capitalei este un alt tipar pe care Alina Gorghiu l­ar putea infirma, pentru că ar fi un primar bun pentru bucureşteni” a explicat Ioan Bălan. El a mai declarat că scorul cu care PNL este creditat în sondajele de opinie obligă partidul să vină în faţa alegătorilor cu varianta câştigării Primăriei Capitalei, mai ales că primarul general este persoana aleasă de cel mai mare număr de alegători după preşedintele ţării. ”PNL are mare încredere în Alina Gorghiu, iar rolul partidului va fi să transfere această încredere de care ea se bucură în partid şi electoratului” a încheiat vicepreşedintele PNL pentru regiunea de nord-est.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI