„Nu va exista clemenţă pentru cei care încalcă legea“

depozit lemnVerificările la fabricile Holzindustrie Schweighofer vor arăta dacă suspiciunile se confirmă, a declarat, vineri, la Suceava, ministrul mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu.

„Vom verifica societatea austriacă, dar şi societăţile care furnizează masă lemnoasă. Nu va exista clemenţă pentru cei care încalcă legea”, a spus ministrul, care a menţionat că, dacă se vor constata ilegalităţi, va fi anunţat Parchetul General, precum şi toate instituţiile abilitate ale statului.

Gavrilescu a mai ţinut să precizeze în conferinţa de presă susţinută la Prefectura Suceava că, în acelaşi timp, a fost demarat şi un control amplu prin comisarii gărzii de mediu la toate societăţile care produc PAL şi MDF, precum şi la societăţile care produc şi utilizează formaldehidă.

Primele rezultate în urma acestor verificări, privind provenienţa lemnului folosit, ar urma să fie făcute publice luni, iar la sfârşitul săptămânii viitoare se aşteaptă şi rezultatele la celelalte controale, a mai menţionat ministrul mediului.

Referitor la controlul dispus de Ministerul Mediului la companie, reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer au declarat, joi, că autorităţile competente verifică în mod regulat fabricile unităţii. „Autorităţile competente verifică fabricile noastre în mod regulat. Apreciem în mod special iniţiativa autorităţilor de a face supracontroale în acest moment”, precizează compania.

Firma austriacă speră că rezultatele controalelor vor combate „acuzele nedrepte” făcute de mai multe organizaţii neguvernamentale la adresa companiei. „Aşteptăm rezultate care să combată acuzaţiile nedrepte făcute la adresa Holzindustrie Schweighofer şi iniţiate de o serie de ONG­uri”, mai arată sursa citată.

Totodată, compania susţine că fabricile sale „funcţionează la cele mai înalte standarde tehnice şi au sarcina să respecte toate obligaţiile legale”.

„Fabricile Holzindustrie Schweighofer nu prelucrează lemn care nu este însoţit de documentele care atestă provenienţa legală şi, după caz, originea”, subliniază reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: