Lansare de carte, in memoriam

„Florin Hău – Studii de arheologie”

> Volum editat de dr. Ion Mareş, director adjunct al Muzeului Bucovinei

 Cartea „Florin Hău – Studii de arheologie”, editată de directorul adjunct al Muzeului Bucovinei, dr. Ion Mareş, va fi lansată joi 30 aprilie, la ora 10, la Muzeul de Ştiinţele Naturii.

Arheologul Florin Hău a trecut la cele veşnice la 15 aprilie 2013, la vârsta de 57 de ani, volumul de faţă fiind o „dedicaţie” in memoriam celui care a contribuit, cu prisosinţă, la dezvoltarea cercetării arheologice, la nivel local şi naţional.

Potrivit informaţiilor transmise de Muzeul Bucovinei, Florin Hău a fost absolvent în calitate de şef de promoţie al Facultăţii de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. A activat, mai întâi, ca profesor de istorie la Siret (până în anul 1995), oraş în care a fost şi primar timp de trei luni, imediat după Revoluţie. După aceea, a făcut parte, ca arheolog medievist, din colectivul de specialişti ai muzeului sucevean, între anii 1997-2001 ocupând funcţia de director general al Muzeului Naţional al Bucovinei, instituţie devenită mai târziu Complexul Muzeal Bucovina

Florin Hău a fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie (2001-2011), a coordonat numeroase şantiere arheologice din oraşul şi judeţul Suceava, printre care cele de la Curtea Domnească şi Cetatea de Scaun, a condus săpăturile arheologice de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi Centrul vechi din Botoşani. (MAGDA AXON)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI