Flautul fermecat, harpa îngerească şi „vioara diesel” în „Culorile sunetelor”

Matei Ioachimescu (flaut), Sándor Antal (violă), Tina Zerdin (harpă) au concertat ieri la Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universităţii „Ştefan cel Mare”. Suceava a fost unul din cele zece oraşe norocoase prin care trece turneul „Culorile sunetelor”. Cei trei au avut-o ca invitat special pe Dinuţa Costache (flaut), născută în Suceava, fostă elevă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, iar din 2012, studentă a Universităţii de Muzică de la Viena.

Flautul fermecat, harpa îngerească (de concert) şi „vioara diesel” (cum a spus Sándor Antal că i se mai spune violei, între cunoscători) au creat o atmosferă fascinantă care a purtat auditoriul prin universuri create de compozitori ca Johann Sebastian Bach, Claude Debussy, Astor Piazzolla şi Béla Bartók.

Cele trei instrumente au prins viaţă în mâinile celor trei virtuozi şi au vrăjit o sală care devenise neîncăpătoare. Magia sunetelor a fost completată de prezentările pline de farmec şi umor ale bucăţilor muzicale susţinute în concert şi ale instrumentelor folosite.

Aplauzele furtunoase, florile (şi foarte gustoasa bucătărie bucovineană, după cum spuneau muzicienii) au fost recompensă şi recunoaştere a unui eveniment de calibru.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI