După comiterea unor furturi cu un prejudiciu de peste 55.000 lei

Patru tineri au ajuns după gratii

Primii doi tineri, de 25 şi 19 ani, din Zvoriştea, au ajuns în arestul IPJ pentru furtul mai multor utilaje de prelucrare a lemnului în valoare de circa 10.500 euro. Utilajele, adică un abric trifazic metalic, o maşină de egalizat lemnul, o maşină pentru frezat şi finisare şi un circular trifazic metalic, aparţin unei asociaţii al cărei delegat, un bărbat de 34 ani, din comuna Arbore, a solicitat ajutorul poliţiei în dimineaţa zilei de 26 martie.

Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit că utilajele au dispărut în intervalul 24-26 martie. Autorii, pe atunci persoane necunoscute încă, pătrunseseră în subsolul clădirii printr-un geam neasigurat. De acolo au intrat în spaţiul de depozitare de la subsol, de unde, cu ajutorul unei „vole”, au sustras bunurile. Acelaşi utilaj i-a ajutat pe hoţi să iasă din clădirea asociaţiei, forţând cu el, din interior, uşa unui garaj.

În continuarea activităţilor investigative şi de cercetare penală, pe 26 martie, poliţiştii au şi identificat hoţii ca fiind cei doi tineri din Zvoriştea.

Bunurile furate erau încă la ei şi au fost restituite proprietarului în totalitate.

În ce priveşte autorii faptei, aceştia au fost reţinuţi 24 de ore şi au fost propuşi ulterior pentru arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

  …şi încă doi, coautori la un furt dintr-o societate comercială din Rădăuţi

 În aceeaşi zi, 26 martie, poliţiştii din Rădăuţi au reuşit probarea activităţii infracţionale a patru tineri din Volovăţ şi Rădăuţi, tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, autorii unui furt petrecut în 24 martie.

Cei patru au spart o societate comercială din Rădăuţi şi au sustras bunuri în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Poliţiştii au reuşit şi de această dată recuperarea a circa 90% din bunurile furate.

Grupul de hoţi prezumtivi s-a împărţit în două în ce priveşte răspunderea penală. Minorii sub 16 ani sunt cercetaţi în stare de libertate, urmând a fi prezentaţi Serviciului de medicină legală pentru stabilirea discernământului.

Ceilalţi suspecţi, doi tineri de 19 şi 17 ani, au petrecut o noapte în arestul IPJ, fiind reţinuţi 24 de ore şi urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere procedurală.

„Poliţiştii atrag atenţia persoanelor pretabile la săvârşirea de fapte antisociale că gestionarea problematicii privind infracţiunile de furt este una din priorităţile poliţiei sucevene, pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen, poliţiştii dispunând măsuri din cele mai ferme, inclusiv privative de libertate. Recomandăm părinţilor să supravegheze în permanenţă comportamentul minorilor aflaţi în îngrijire, întrucât implicarea încă de la vârste fragede în activităţi infracţionale determină, de regulă, ulterior, adoptarea unui comportament antisocial evolutiv” a transmis subcomisar Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: